Roger Schmidt ziet bij PSV meer spelers uitvallen voor slot competitie

22 april 2022 om 14:21 • Aangepast 22 april 2022 om 17:14
nl
Waar er veel positiviteit was rondom PSV de afgelopen week, kwam Roger Schmidt in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Cambuur met slecht nieuws. Het seizoen van Armando Obispo is ten einde en ook Yorbe Vertessen lijkt uitgeschakeld voor de rest van het voetbaljaar.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het was een groot feest in het Philips Stadion na afloop van de gewonnen bekerfinale. Schmidt keek in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Cambuur nog even terug op de succesvolle zondag. "Het was een geweldige dag om coach te zijn van PSV. Ik heb echt genoten, vooral van de fans. Zij hebben ons heel de wedstrijd gesteund."

"Ik geloof niet in een boost."

De euforie zondag was groot, maar Schmidt wil al snel focussen op de competitie waar nog vijf wedstrijden op het programma zijn. Of de bekerfinale een boost geeft richting het slot? "Ik geloof niet in een boost. Ik zie het misschien eerder als een gevaar. Het is gevaarlijk dat we nu minder gefocust zijn. Maar natuurlijk is het gevoel binnen de groep alleen maar beter geworden na zondag."

In aanloop naar het slot van de competitie zag Roger Schmidt wederom spelers uitvallen. Armando Obispo komt dit jaar niet meer in actie. "Het is een ingewikkelde blessure. Hij heeft een zwakke plek in zijn knie. Als we dat nu gaan belasten wordt dat erger. Hij is er waarschijnlijk twee maanden uit en richt zich op volgend seizoen."

Door het uitvallen van Obispo heeft PSV nog maar twee centrale verdedigers in de A-selectie. Als Andre Ramalho en Jordan Teze uitvallen moet Schmidt gaan puzzelen. "Dat hebben we al eens eerder gedaan dit jaar. Erick Gutiérrez en Philipp Max hebben zelfs in internationale wedstrijden centraal achterin gespeeld. Daarnaast nemen we ook verdediger Jenson Seelt mee vanuit Jong PSV.

"Wij focussen ons op onze eigen wedstrijd."

Ook Yorbe Vertessen lijkt zich te kunnen gaan focussen op volgend seizoen. Maar heel misschien kan hij de laatste wedstrijd van het seizoen nog meedoen. Door zijn uitvallen sluit Johan Bakayoko weer aan bij het eerste elftal.

Noni Madueke staat terug op het trainingsveld maar traint nog apart. Hij is er waarschijnlijk vanaf volgende week weer bij.

Morgenavond zal er dus een gehavend PSV afreizen naar Leeuwarden. Om negen uur is de aftrap. Een paar uur eerder speelt concurrent Ajax op bezoek bij NEC. Maar niemand bij PSV die daar nog naar kijkt. "Wij focussen ons op onze eigen wedstrijd. Morgen is voor ons een moeilijke wedstrijd."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!