PSV houdt titelaspiraties in leven na lastige avond in Leeuwarden

23 april 2022 om 22:52 • Aangepast 2 mei 2022 om 16:53
PSV heeft zaterdagavond in Leeuwarden moeizaam gewonnen van SC Cambuur. De ploeg van coach Roger Schmidt moest al na twee minuten in de achtervolging, maar wist na een rode kaart voor een speler van de thuisploeg de wedstrijd om te draaien. Dankzij goals van Eran Zahavi en Mario Götze werd het 1-2.

Niet voor het eerst dit voetbalseizoen begon PSV niet scherp aan een wedstrijd. En weer liet Schmidt twee sterkhouders, Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo, op de bank beginnen. En weer was het gevolg dat PSV vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam. Wie dit leest, zal terugdenken aan een paar weken geleden toen PSV twee dure punten verspeelde op bezoek bij FC Twente (3-3).

Toen stond de ploeg binnen het halfuur met 3-0 achter. Zo erg was het zaterdagavond in Leeuwarden niet. Maar het was wel SC Cambuur dat brutaal op voorsprong kwam. Uit de kluts scoorde Patrick Joosten met de hak. Een wonderschoon doelpunt, maar het gaf aan dat er geen scherpte was bij PSV.

PSV schrok wakker en nam het initiatief in de wedstrijd. Er ontstonden kansjes via Zahavi en Ritsu Doan. Maar overtuigend was het niet.

Herstelwerkzaamheden
Toch kwam PSV nog voor rust op gelijke hoogte. Zahavi schoot op aangeven van André Ramalho vlak voor rust de 1-1 binnen. Het doelpunt viel op een lekker moment voor de bezoekers. Na rust gingen de herstelwerkzaamheden verder. Schmidt bracht Sangaré voor Joey Veerman.

De Eindhovenaren werden steeds dominanter terwijl bij Cambuur het pijpje al snel leeg was. Nadat Sekou Sylla een tweede gele kaart kreeg - en dus het veld moest verlaten - was het wachten op de 1-2. Die viel niet veel later ook via Götze. De kleine middenvelder scoorde nota bene met het hoofd uit een corner.

Hoop doet leven
Tegen een gemankeerd Cambuur kwam PSV vervolgens niet meer in de problemen. Al wist PSV de wedstrijd niet echt in het slot te gooien.

Gakpo mocht nog negen minuten meedoen. Vfrijdag gaf Schmidt nog aan dat Gakpo fit was en de aanvaller trainde donderdag en vrijdag ook gewoon met de groep mee. Waarom hij op de bank begon, is onduidelijk.

Door de overwinning op Cambuur mag PSV nog altijd hopen op de landstitel. Toch zullen de spelers en de staf gefrustreerd hebben gekeken naar concurrent Ajax. De Amsterdammers wonnen eerder op de dag in de slotfase van NEC. Het gat naar de koppositie blijft daarom vier punten. De datum 8 mei zal door veel liefhebbers en supporters met rood omcirkeld zijn.

Nadat volgende week zowel PSV als Ajax laagvliegers op bezoek krijgt, wacht een week later voor beide ploegen een moeilijke uitwedstrijd. PSV moet naar Feyenoord, Ajax speelt in Alkmaar tegen AZ. Die dag zal ongetwijfeld duidelijk worden of PSV nog mag hopen op de landstitel.