Schmidt gelooft nog in de titel en legt uit waarom Gakpo op de bank begon

24 april 2022 om 08:00 • Aangepast 2 mei 2022 om 16:53
nl
De titelstrijd in Nederland is nog altijd niet beslist. Zowel PSV als Ajax wonnen moeizaam zaterdag tegen middenmoters Cambuur en NEC. Het verschil blijft vier punten en dus is er in Eindhoven nog altijd het geloof in een landstitel. "In de laatste week kan veel gebeuren."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Toegeven zullen ze niet doen, maar ongetwijfeld zal er veel frustratie zijn geweest bij de PSV-spelers toen ze zagen dat Ajax weer in de slotfase won. "We kunnen 90 minuten kijken naar Ajax maar daar hebben we geen invloed op", zei Jordan Teze na afloop. Roger Schmidt gaf juist de complimenten. "Als je zo vaak laat in de wedstrijd scoort is het een kwaliteit."

"In één week wordt de competitie beslist"

Met nog vier wedstrijden te gaan is het gat vier punten. De Duitse trainer gelooft nog in de titel en kijkt vooral naar de laatste week. "Volgende week spelen we een thuiswedstrijd, daarna wordt in één week de competitie beslist. We spelen dan drie wedstrijden in zeven dagen. Daarin kan nog alles gebeuren."

Over de wedstrijd was de trainer tevreden. "SC Cambuur doet het heel goed in eigen huis. Ze maken het hier iedereen lastig. We hebben mentaliteit getoond en een goede prestatie geleverd."

"Ik wil niet zijn carrière verpesten"

Het ging bij PSV ook over het feit dat Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré op de bank begonnen. Schmidt deed dat eerder dit seizoen tegen FC Twente. Ook toen moest de coach deze keuze herstellen door in de rust Gakpo alsnog in te brengen. Nu mocht de aanvaller de laatste tien minuten meedoen maar viel Sangaré wel al in bij rust.

"Ik wilde geen risico nemen met Gakpo. Hij is al vaak geblesseerd geraakt dit seizoen en ze spelen hier op kunstgras, dat vergroot het risico op blessures. Ik wil niet zijn carrière verpesten."

Ook Sangaré werd in bescherming genomen. "Sangaré heeft nog last van zijn enkel gehad tijdens de interlandbreak. Ook met hem wilde ik geen risico's nemen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!