Video

Duo loopt op klaarlichte dag een magazijn binnen en steelt 40 iPhones

25 april 2022 om 18:45 • Aangepast 3 mei 2022 om 16:32
nl
Een wel heel opvallende diefstal in Tilburg: op bedrijventerrein Katsbogten wisten twee mannen op 5 oktober van vorig jaar zo'n veertig iPhones uit een magazijn te halen. En dat op klaarlichte dag, terwijl er mensen aan het werk zijn. Die hadden niks in de gaten, maar het duo is duidelijk te zien op camerabeelden die de politie nu deelt in Bureau Brabant.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Rond acht uur rijden de twee mannen die ochtend het bedrijventerrein op. Dat doen ze in een rood bestelbusje, dat ze gehuurd hebben. Na een tijdje rond te hebben gereden, draaien ze uiteindelijk het parkeerterrein van een logistiek bedrijf op.

De mannen lopen vervolgens het magazijn binnen, waar ze uit het zicht van de medewerkers weten te blijven. Op een onbewaakt moment, pakken ze een aantal dozen van een pallet. Daarin blijken later dus veertig iPhones te zitten. Met die buit gaan ze er, opnieuw in het rode busje, weer snel vandoor.

Tienduizenden euro's
De politie geeft aan dat het al even geleden is, maar dat de mannen duidelijk op te beelden te zien zijn. Daarom hopen ze nu alsnog op een doorbraak. "Het zijn kostbare toestellen, dus we hebben het hier al gauw over ettelijke tienduizenden euro's. Geen kleinigheidje, dus."

Daarbij vraagt de politie ook om het te melden als je de afgelopen periode sterk afgeprijsde iPhones bent tegengekomen. "Die mannen zullen er toch van af willen. Als je deze telefoons voor een spotprijsje ziet, zit daar een luchtje aan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!