Liveblog

112-nieuws: Tilburger bedreigt zijn buren • auto belandt bovenop paaltjes

28 april 2022 om 20:30 • Aangepast 29 april 2022 om 12:25
nl
In dit liveblog hielen we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten. Vrijdag is er weer een nieuw blog.

21.38

A27 dicht tussen Gorinchem en Breda

De snelweg A27 werd donderdagavond tijdelijk afgesloten tussen Geertuidenberg en knooppunt Hooipolder. Er was daar een ongeluk gebeurd, meldde de ANWB. Er stond rond halftien zo'n drie kilometer file. Verkeer kreeg het advies om te rijden via Dordrecht, over de A15 en de A16.

20.49

Treinen tussen Oss en Nijmegen rijden weer

De problemen met de defecte bovenleiding zijn voorbij.

Wachten op privacy instellingen...
17.38

Tilburger bedreigt buren met luchtdrukwapen

Een Tilburger is op Koningsdag rond kwart voor zes 's middags aangehouden, nadat hij buurtbewoners had bedreigd met een luchtdrukwapen, zo maakte de politie donderdag bekend. De politie ontving een melding van een conflict aan de Outshoornstraat. In de woning van de verdachte werden meerdere luchtdrukwapens aangetroffen. Die zijn in beslag genomen en de man zit vast voor verder onderzoek. Hij was onder invloed van alcohol en drugs.

17.30

Forensisch politiemedewerkers doen onderzoek bij woning Roosendaal

Forensisch medewerkers van de politi doen onderzoek bij de woning aan de Burgemeester Freijterslaa in Roosendaal waar eerder op de dag een dode man werd gevonden. Ze dragen beschermende kleding. Over de zaak zijn nog geen nieuwe details bekend.

Forensisch medewerkers doen onderzoek bij de woning in Roosendaal. Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Forensisch medewerkers doen onderzoek bij de woning in Roosendaal. Foto: Christian Traets/SQ Vision.
16.51

Auto komt op paaltjes terecht

Een vrouw in Loon op Zand is met haar auto bovenop twee paaltjes gereden. Hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen, is nog niet duidelijk. Het ongeluk gebeurde rond half vijf in de middah. De vrouw is nagekeken in een ambulance. Er moest een berger langskomen om de auto weg te takelen.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
16.11

Shishalounge in Breda gesloten na schietpartij

De shishalounge aan de Boschstraat in Breda moet dicht. De burgemeester van Breda heeft besloten het pand per direct te sluiten 'in het belang van de openbare orde en veiligheid'. In de nacht van 26 op 27 april werd die shishalounge beschoten.

LEES OOK: Shishalounge in Breda meerdere keren beschoten, schutter op de vlucht

16.06

De A67 is weer vrij

De weg is weer vrij, wel heeft het verkeer nog last van vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
15.30

Dode man gevonden in Roosendaal

In een appartement aan de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal is donderdagmiddag het lichaam van een man gevonden. Het is nog onduidelijk waar hij aan is overleden. De politie onderzoekt de zaak

LEES OOK: Dode man gevonden in een appartement in Roosendaal

15.20

Treinen tussen Oss en Nijmegen rijden tot 21.00 uur niet

De problemen op het spoor tussen Oss en Nijmegen duren waarschijnlijk tot ongeveer half tien vanavond, meldt de NS. Eerder was de verwachting nog dat de problemen rond vier uur vanmiddag verholpen zouden zijn. De treinen rijden niet op dat traject door een defecte bovenleiding.

15.07

Gasflessen gestolen bij caravandealer

Bij een caravandealer in Rucphen zijn in de laatste paar dagen acht gasflessen gestolen. Dat gebeurde bij een dealer aan de Industriestraat. De politie onderzoekt de zaak en vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien, om zich te melden.

Foto: Wijkagenten Rucphen
Foto: Wijkagenten Rucphen
14.58

Lange file op A67 door vrachtwagen met pech

Wachten op privacy instellingen...
14.43

Chillende man valt van drie meter naar beneden

Bij het station in Breda is een man over een railing van de eerste verdieping naar beneden gevallen. Volgens een 112-correspondent vertelde een getuige dat diegene op de rand lag te chillen en toen ineens naar beneden viel. De man is gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties.
13.53

Treinen tussen Oss en Nijmegen rijden tot vier uur 's middags niet

Tussen Oss en Nijmegen rijden tot vier uur vanmiddag geen treinen. Wel rijden er busse, laat ProRail weten. Volgens de NS is de bovenleiding stuk en wordt de storing onderzocht. Op het station van Oss staan veel mensen die zijn gestrand. Zover bekend rijden er geen bussen. Eerder verwachtte de NS dat de stremming tot zes uur vanavond zou duren.

Station Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
Station Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
12.16

Agent bij de keel gegrepen in Breda

Een agent is woensdagavond bij de keel gegrepen door een 52-jarige Bredanaar. Een andere agent werd bijna in het gezicht geslagen. De agenten waren naar de Haven in Breda gegaan na een melding van een opstootje. De 52-jarige Bredanaar daarbij betrokken. Toen de agenten hem wilden aanhouden, ging de man door het lint. Meerdere agenten werden ingezet om de man onder controle te krijgen. Hij is naar een cellencomplex gebracht.

Later op de avond was het opnieuw raak. Toen gaf een 21-jarige man uit Bavel in het centrum van Breda een boa een kopstoot. Toen agenten hem wilden aanhouden, weigerde de man de politieauto in te stappen en gaf hij ook een agent een kopstoot. Ook hij is vastgezet.

LEES OOK: Agressieve man grijpt agent bij de keel en probeert andere agent te slaan

11.28

Vrouw op het dak in Eindhoven

Hulpdiensten rukten donderdagochtend groots uit vanwege een verwarde vrouw op het dak van een gebouw aan de Pastoor Petersstraat in Eindhoven. Onder meer politieauto's, een ambulance en de brandweer kwamen naar de Pastoor Petersstraat. De vrouw is uiteindelijk in veiligheid gebracht. "Ze krijgt nu de hulp die ze nodig heeft", laat een 112-correspondent weten.

Politieauto's voor het gebouw aan de Pastoor Petersstraat in Eindhoven (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Politieauto's voor het gebouw aan de Pastoor Petersstraat in Eindhoven (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
10.44

Man weigert zonnebril af te staan en krijgt klappen

Een 20-jarige man is aan het einde van het Koningsdagfestival in het Bevrijdingspark in Uden woensdag mishandeld en beroofd van zijn zonnebril. Dat meldt de moeder van de man. Het gebit van de man is hierbij beschadigd en vermoedelijk is zijn neus gebroken. Het slachtoffer gaat aangifte doen, maar zoekt nog getuigen.

LEES OOK: Man mishandeld en beroofd van zonnebril: gebit beschadigd en neus gebroken

08.20

Aanhangwagen in de fik op N279

Een automobilist kreeg woensdagavond de schrik van zijn leven, omdat zijn aanhangwagen in de fik bleek te staan. In een naar Omroep Brabant gestuurde video is te zien hoe een metershoog gevulde aanhanger op de vluchtstrook van de N279 volledig afbrandt. Dit gebeurde woensdagavond rond halfnegen bij Den Dungen, op de weg richting Veghel. Zover bekend raakte niemand gewond. De weg was een halfuur dicht.

05.58

Illegale taxichauffeurs aangehouden

Vier illegale taxichauffeurs zijn woensdagnacht aangehouden tijdens een controle op illegaal personenvervoer in Eindhoven. Hen hangt een boete van 1800 euro boven het hoofd. Bij herhaling wordt een bestuurlijke boete van 10.000 euro opgelegd. De zogenoemde 'snorders' mochten na verhoor weer gaan. Daarnaast werd een taxichauffeur naar huis gestuurd omdat hij te kort rust had genomen. In twee weken tijd had deze man geen 72 uur gerust.

02.08

Auto slaat over kop op A50

Een auto met daarin Koningsdagvierders is woensdagnacht over de kop geslagen op de A50 van Son en Breugel richting Veghel. Het ongeluk gebeurde rond een uur, bij Sint-Oedenrode. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. Voor zover bekend was er geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken. De inzittenden zijn nagekeken door ambulancemedewerkers. Of iemand naar een ziekenhuis moest worden gebracht, is de 112-correspondent niet bekend.

00.21

Auto crasht in weiland in Valkenswaard

Een automobilist is woensdagnacht tegen een boom langs de Maastrichterweg in Valkenswaard gereden en vervolgens in een weiland beland. Voorbijgangers zagen de auto daar op zijn kant liggen. De bestuurder vertelde hen dat hij had moeten uitwijken voor een andere automobilist, die hem tegemoetkwam op zijn rijstrook. Hij zou meer dan tien minuten bezig zijn geweest om uit de auto te komen. De man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

23.36

Kliko's in brand in Breda

Op de hoek van de Talmastraat met de Heemskerkstraat in Breda hebben woensdagavond rond elf uur twee kliko's vlam gevat. De brandweer kon voorkomen dat ook een derde kliko zou uitbranden. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Van de kliko's op de hoek van de Talmastraat met de Heemskerkstraat in Breda bleef weinig over (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Van de kliko's op de hoek van de Talmastraat met de Heemskerkstraat in Breda bleef weinig over (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
23.40

Fietser gewond bij aanrijding in Someren

Een fietser is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op het Wilhelminaplein in Someren. De automobilist kwam met de schrik vrij. De fietser is met spoed naar een ziekenhuis gebracht met een ambulance.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!