Heijmans merkt tekort aan beschikbare en betaalbare materialen

29 april 2022 om 14:21 • Aangepast 2 mei 2022 om 11:37
nl
Bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen merkt dat de beschikbaarheid en betaalbaarheid van bouwmaterialen steeds verder onder druk komt te staan, vanwege de oorlog in Oekraïne. Het bedrijf is in gesprek met toeleveranciers en opdrachtgevers over wat voor gevolgen dit heeft. Dat meldt topman Ton Hillen van Heijmans in een toelichting op de kwartaalcijfers.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Ton Hillen benadrukt in zijn toelichting dat het bouwbedrijf nog geen leveringsproblemen heeft die de planning van projecten in de war zouden schoppen. Ook zijn de bouwplanningen die er al liggen nog steeds haalbaar. Maar volgens Hillen is het wel de vraag of dit voor de rest van het jaar ook zo zal zijn.

Krachtig bedrijfsresultaat
Het eerste kwartaal van dit jaar is voor het bedrijf volgens verwachtingen verlopen. Zo wordt er gesproken van een 'robuust' bedrijfsresultaat in deze eerste maanden van het jaar. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van de omzet. Bedragen werden niet genoemd.

Wel is duidelijk dat de onderneming nog voor 2,2 miljard euro aan werk op de plank heeft liggen. Daarmee steeg de orderportefeuille, dat is het totaal aan opdrachten dat het bedrijf heeft gekregen, met 100 miljoen euro in vergelijking met eind 2021.

Woningen in hoog tempo verkocht
Heijmans verkocht in de eerste maanden van dit jaar bijna 631 woningen. Een jaar eerder waren dat er nog 755 in dezelfde periode. Vooral huizen voor particulieren werden minder verkocht. Desondanks bleef het tempo waarmee nieuwe eigenaren werden gevonden voor woningen 'onverminderd hoog'.

LEES OOK: Heijmans werkt door ondanks de coronacrisis en de grote baas is daar trots op

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!