In speciale shirts speelt RKC zich bijna veilig: 'Ook onze droom kwam uit'

2 mei 2022 om 07:30 • Aangepast 2 mei 2022 om 13:42
nl
Er was veel vreugde in Waalwijk na de 3-1 overwinning op FC Groningen. Het moet gek lopen wil RKC nog degraderen. Toch hielden de hoofdrolspelers zondagavond nog een slag om de arm. Training Joseph Oosting hield het na de wedstrijd op een behoudend: “We zijn er nog niet.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Diezelfde woorden gebruikten ook Etienne Vaessen en Finn Stokkers. Maar natuurlijk waren ze alle drie zielsgelukkig met de drie punten.

“Ook onze droom kwam uit”, zei Stokkers, doelend op het goede doel waarvoor RKC deze wedstrijd in actie kwam. De club speelde in speciale shirts voor Villa Pardoes. “We hadden voor een andere tactiek gekozen en die pakte heel goed uit. We wilden heel hoog druk zetten en dat verraste Groningen”, vervolgde de spits zijn verhaal.

"We pakken op de juiste momenten de punten."

Vaessen genoot ook van zijn ploeg. “Die eerste helft was fantastisch. Ik heb genoten. Dat de tactiek zo uitpakt, is geweldig.”

Door de overwinning slaat RKC een gat van vijf punten naar de onderste drie ploegen. De club uit Waalwijk mag dit in de laatste drie wedstrijden niet meer weggeven. Iets wat Oosting ook niet verwacht.

“Vorige week kreeg ik de vraag of de stress toenam. Maar we zijn heel het seizoen al constant. Dat bedoel ik niet arrogant, maar als je ons het hele seizoen ziet, weet je dat we op de juiste momenten de punten pakken.”

"De club verdient echt de complimenten"

En dat is een mooie prestatie van de club met de kleinste begroting van de Eredivisie. Vaessen is vol lof over wat de club elk jaar weet te presteren. “Frank van Mosselveld en Mo Allach doen het echt goed. Kijk wat voor team er staat. Dat een Jens Odgaard hier komt voetballen, is toch geweldig. De club verdient echt complimenten. We mogen trots zijn.”

Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Als het aan Stokkers en Vaessen ligt, gaat RKC zich veilig spelen. “Vrijdag gaan we het afmaken. Dan kun je echt zeggen dat je er bent.”

De suggestie om dan weer in de speciale tenues te spelen klinkt bij de spits als muziek in de oren. “Ik zal het eens voorstellen. Het is een fantastische actie, hopelijk, wordt er veel geld gegeven voor de shirts. Dat zal na de uitslag van vanavond wel goedkomen denk ik.”

De wedstrijdshirts worden geveild voor het goede doel. Alle opbrengsten gaan naar Villa Pardoes. Bieden op de shirts kan via deze link.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!