Liveblog

112-nieuws: man aangehouden na ernstige botsing • scooters gebotst

6 mei 2022 om 14:26 • Aangepast 16 mei 2022 om 17:04
nl
In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

21.33 – Man met metaaldetector gewond
Een man is vrijdag gewond geraakt in een tuin aan de Mariannestraat in Waalre. Hij was met een metaaldetector aan het zoeken in de grond en raakte gewond toen hij een voorwerp uit de grond haalde.

De brandweer doet onderzoek. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en was gewond aan zijn handen. Wat het voorwerp precies is, is nog onduidelijk. Bij nader onderzoek is niets bijzonders aangetroffen in de achtertuin.

Wel is een wapen in beslag genomen wat op de eerste verdieping aangetroffen werd.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision

Liveblog

21.17

Meerdere vrouwen aangerand in supermarkt

Meerdere vrouwen zijn in en om een supermarkt aan de Smits van Oyenlaan in Maarheeze aangerand vrijdagmiddag. Een 27-jarige man uit Budel is aangehouden.

LEES OOK: Meerdere vrouwen aangerand in supermarkt in Maarheeze

18.13

Scooters botsen in Nistelrode

Bij een botsing tussen twee scooters bij een fietstunnel in Nistelrode zijn twee scooterrijders gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op hoge snelheid, meldt de 112-correspondent van Omroep Brabant na een gesprek met de toegesnelde politie.

Het geslacht en de leeftijd van de slachtoffers is nog onduidelijk. De politie is een onderzoek gestart.

17.38

Vrouw (94) rijdt kuil in

Een 94-jarige vrouw is vrijdagmiddag met haar auto een kuil ingereden bij een parkeerstrook aan de Veldweg in Oisterwijk. De vrouw zag de kuil over het hoofd tijdens het parkeren. Haar rijbewijs was pas geleden nog verlengd, zo vertelde ze aan een 112-correspondent van Omroep Brabant.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
17.34

Man aangehouden na botsing, bijrijder ernstig gewond

Een bestelbus is vrijdagmiddag op een boom gebotst bij Handel. De bijrijder is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

De bestuurder verliet de plaats van het ongeval en werd later aangehouden door de politie. Hij is zelf ook gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis in Helmond gebracht.

Waarom de man de plek van het ongeval is nog onduidelijk. De politie is een onderzoek gestart. Het ongeval gebeurde op een rechte weg en vooralsnog is het onduidelijk of er andere voertuigen bij het ongeval betrokken zijn.

16.27

Haar van vrouw in bus in brand gestoken

Het haar van een 22-jarige Tilburgse is gistermiddag in haar woonplaats in een stadsbus met een aansteker in brand gestoken. De verdachte, een 37-jarige Tilburgse, is vrijdagmiddag opgepakt. Dat meldt de politie.

Ook kreeg het slachtoffer van dezelfde vrouw een flinke elleboogstoot. Het slachtoffer liep enkele geschroeide plekken op haar hoofdhaar en een pijnlijke linkerbovenarm op. Ook haar jas heeft aan de kraag zwarte schroeiplekjes.

15.27

Bestuurder na ongeval opgepakt

Na een botsing tussen een personenauto en een busje op de Geldropseweg in Eindhoven is vrijdagmiddag iemand aangehouden. Het gaat om de bestuurder van de auto.

Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. Wel heeft de politie een drugstest bij de bestuurder van de personenauto afgenomen, waarna diegene werd opgepakt.

De chauffeur van dit busje is naar het ziekenhuis gebrtacht. Hij klaagde over pijn in de nek. Twee bergingsbedrijven hebben de ernstig toegetakelde auto en het busje afgesleept.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
14.18

Auto belandt in de sloot

Een man is in Schaijk met zijn auto de sloot in gereden. Op de Noordhoekstraat kwam hij eerst op een zandpad terecht, waarna hij eindigde in de sloot. Na een blaastest bleek de man dronken te zijn.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
14.13

Vrouw raakt van de weg en ramt een lantaarnpaal

Een vrouw in Valkenswaard is met haar auto op de verkeerde weghelft beland. Daar reed ze een lantaarnpaal uit de grond. Die kwam enkele meters voor de neus van twee jongens terecht. De vrouw wordt nagekeken door ambulancepersoneel.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision
14.06

Fietsster zwaar gewond na botsing met camper in Wouwse Plantage

Een vrouw op een fiets is ernstig gewond geraakt in Wouwse Plantage, toen ze op de kruising van de Plantagebaan met de Westelaarsestraat in botsing kwam met een camper. Al snel waren er meerdere ambulances en een traumahelikopter aanwezig. De vrouw is onder begeleiding van een trauma-arts met spoed naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
13.34

Motorrijder rijdt 40 kilometer te hard in Uden

Een 49-jarige motorrijder is aangehouden, nadat heel met hoge snelheid door de bebouwde kom reed. Om precies te zijn reed hij 91 kilometer per uur, waar 50 de maximumsnelheid is. De man bleek onder invloed van soft- en harddrugs te zijn. Hij is meegenomen naar het bureau.

13.07

Bestuurder bekneld na kop-staartbotsing op A58

De bestuurder van een auto is bekneld geraakt na een kop-staartbotsing op de A58 bij Moergestel. De voorkant van de auto raakte zwaar beschadigd door de klap. De brandweer is aanwezig om het slachtoffer te bevrijden. Het is op dit moment nog niet bekend hoe de bestuurder eraan toe is. Door het ongeluk is de rechterrijstrook in de richting van Eindhoven naar Tilburg afgesloten. Daardoor sta je al gauw een half uur in de file.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
12.55

Geen treinverkeer tussen Roosendaal en Goes

Een vrachtwagen heeft bij een spoorwegovergang in het Zeeuwse Krabbendijke een bovenleiding losgetrokken. Daardoor rijden er vanuit Roosendaal amper treinen naar Zeeland.

Wachten op privacy instellingen...
12.45

Verbindingsweg A2 naar A59 richting Waalwijk weer open

Door een spoedreparatie bij knooppunt Empel, was de verbindingsweg van de A2 naar de A59 richting Waalwijk vrijdagmiddag tijdelijk afgesloten. Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond en is de weg weer open.

12.34

A2 van Eindhoven naar Utrecht weer vrij na ongeluk

Na een ongeluk op de A2 bij het Gelderse Kerkdriel, stond je vrijdagmiddag vanuit Eindhoven naar Utrecht in de file. De rechterrijstrook was een tijdlang dicht tussen knooppunt Vught en knooppunt Empel. De vertraging liep op het hoogtepunt op tot ruim een uur.

10.55

Automobilist overleden na botsing met trein

De bestuurder van een auto is overleden na een botsing met een trein in Rosmalen. Het ongeluk gebeurde bij een overgang aan de Vliertwijksestraat. Door de botsing rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Oss. De NS zet snelbussen in.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
10.46

Winkels in Den Bosch tijdelijk dicht na gaslek

Bij het verwijderen van een boomstronk naast de Grote Kerk in Den Bosch, is een gasleiding geraakt. Door het lek, ontstond er brandje. Zo'n twintig winkels aan de Kerkstraat en het Kerplein bleven daardoor wat langer dicht. Inmiddels is het probleem verholpen en zijn alle winkels open.

09.53

Vrouw botst op lantaarnpaal na poging om fietser te ontwijken

Een vrouw is in Vierlingsbeek met haar auto tegen een lantaarnpaal gebotst, toen ze een fietser probeerde te ontwijken. Die probeerde op de Kiekuitweg recht voor de auto een zijweg in te slaan. De vrouw wist de fietser te ontwijken, maar kon niet voorkomen dat ze de lantaarnpaal vol raakte. De bestuurster is nagekeken in de ambulance, maar zij - en haar hond, die ook in de auto zat - bleven ongedeerd.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
08.41

Auto klapt achterop bestelbusje in Helmond

Op de Helmondsingel in Helmond is een auto achterop een bestelbusje gereden, toen die plots moest remmen. De bestuurder van de auto is nagekeken in de ambulance, maar kon daarna zijn weg vervolgen. Door het ongeluk ontstond er een file tussen Deurne en Helmond. De weg is zo snel mogelijk weer vrijgemaakt, zodat het verkeer weer op gang kwam.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
07.29

Auto belandt op z'n kant na botsing

Twee auto's zijn op elkaar gebotst op het industrieterrein Dintelmond in Heijningen. Het gebeurde vrijdagochtend rond kwart voor zes in een bocht van de 1-Februariweg met de Volkerakweg. Door de klap belandde een van de auto's op z'n kant. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond. De auto's zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf. Het is nog niet duideljk hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
06.00

Bosbrand mogelijk aangestoken

De brandweer is gisterenavond laat uitgerukt voor een beginnend brandje in een bosgebied aan de Wolfsputter Baan in Vlierden. De situatie was volgens een 112-correspondent snel onder controle. Er zouden sporen van brandstichtig zijn gevonden. In eerste instantie was de precieze plek van het brandje onduidelijk.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
05.30

Waarschuwing voor dichte mist

Het KNMI waarschuwt vanochtend voor dichte mist in onder meer onze provincie. Plaatselijk is het zicht minder dan tweehonderd meter. Het meteorologisch instituut heeft daarom code geel afgegeven. Deze waarschuwing geldt in elk geval tot acht uur vanochtend. Pas dus op wanneer je de weg op gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!