Michael van Gerwen wint European Darts Open in Leverkusen

8 mei 2022 om 22:57 • Aangepast 11 mei 2022 om 15:09
nl
Michael van Gerwen is in Leverkusen winnaar geworden van het European Darts Open. De Vlijmense nummer 3 van de wereld was in Duitsland in de finale de Belg Dimitri Van den Bergh met 8-5 de baas.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Van Gerwen mocht aan de wedstrijd beginnen, maar het was Van den Bergh die de eerste leg op zijn naam wist te schrijven. Nadat MvG met drie gewonnen legs op rij afstand nam, kwam de Belgische nummer negen van de wereld weer terug tot 3-3. Het echte verschil werd gemaakt bij een 6-5 voorsprong voor Van Gerwen, die vanaf dat punt met twee gewonnen legs de winst naar zich toe wist te trekken.

Wachten op privacy instellingen...

"Het was echt zwaar, ik ben blij dat ik gewonnen heb", zei Van Gerwen na de finale tegen Van den Bergh. "Dimitri is een fenomenale speler, hij pusht me altijd. Hij is een goede speler en een goede kerel. Soms is hij een beetje naïef, maar ik mag hem en ik denk dat hij goed is voor darts."

Van Gerwen was vol lof over de fanatieke mensen in de zaal. "Het publiek was vandaag fenomenaal en ik kan niets meer wensen. Het is altijd geweldig in Leverkusen."

Die laatste opmerking is niet gek vanuit de mond van Van Gerwen. De afgelopen twee jaar ging de European Darts Open niet door, maar in 2018 en 2019 was hij ook al de sterkste in Leverkusen. Deze toernooizege was voor de voormalig nummer één van de wereld dan ook de derde op rij.

Weg naar de finale
Van Gerwen begon zaterdag op indrukwekkende wijze aan het toernooi in Duitsland. Daryl Gurney werd met 6-3 verslagen, waarbij de beste Nederlandse darter gemiddeld ruim 113 gooide. Zondag begon hij de finaledag met een overwinning op Jonny Clayton. De koploper in de Premier League stapte donderdag nog als winnaar van het podium toen beide heren in de finale van de dertiende speelronde van de Premier League tegenover elkaar stonden.

In de kwartfinales overleefde Van Gerwen liefst zeven matchdarts tegen Dirk van Duijvenbode. Het werd uiteindelijk 6-5 voor Mighty Mike, die bij de laatste vier Luke Humphries met 7-2 versloeg. Het was voor Van Gerwen (33) zijn derde titel op de European Tour van het jaar en zijn 35e in totaal. Hij was in 2022 al de beste in Hildesheim en Graz.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!