Video

Een ode van Tilburgers aan hun 'groene en rauwe' stad

10 mei 2022 om 19:43 • Aangepast 19 mei 2022 om 14:05
nl
Met een gedicht van stadsdichter Rodgairo Dalnoot brengen verschillende Tilburgers in een video een ode aan hun stad. Daarin zijn veel herkenbare plekken te zien en zelfs in het gedicht zitten talloze verwijzingen naar Tilburg. De video krijgt veel lof op sociale media.
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Omroep Tilburg
Geschreven door

Als je denkt aan een mooie stad, zal Tilburg niet bij veel mensen als eerste genoemd worden. Maar stadsdichter Rodgairo Dalnoot heeft van zijn stad een prachtige dame gemaakt in zijn ode aan Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...

De video neemt je mee langs onder meer de Piushaven, het Spoorpark, de Spoorzone en de Moerenburg. Het gedicht refereert onder meer aan het industrieverleden van Tilburg en de vele grote grijze gebouwen die nu verbouwd worden en samen met het vele groen de stad een nieuw gezicht geven. Zelfs een subtiele verwijzing naar Guus Meeuwis ontbreekt niet.

“We wilden de stad laten omschrijven door de Tilburgers zelf.”

Ticket to Tilburg is samen met Toffey verantwoordelijk voor de video. “We wilden Tilburg heel graag eerlijk laten omschrijven door de Tilburgers zelf”, legt Sanne Leenders uit van Ticket to Tilburg. Dat gebeurt aan de hand van zes thema’s: groen, rauw, open en beweging en maken en niche.

De mensen die je in de video ziet en het gedicht voordragen doen dat ook allemaal vanaf herkenbare plekken waar ze veel te vinden zijn: “Daarom zie je parkmanager Sophie Peeters in haar Spoorpark en voormalig stadsbioloog Gert Brunink in Moerenburg.”

“We mogen trots zijn op Tilburg.”

Op sociale media stromen inmiddels de positieve reacties binnen. “Iedereen is enthousiast, het lijkt mensen echt te raken en dat is ook de bedoeling”, vertelt Leenders. Het gedicht van Rodgairo Dalnoot en de video maken haar een trotse Tilburgse. “Ik hoop dat iedereen dat zo voelt, dat mensen trots op hun stad zijn, want dat mag best.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!