Storm (11) maakte een vredesvlag en kreeg een brief van de koning

3 juni 2022 om 20:00 • Aangepast 7 juni 2022 om 10:15
nl
Storm (11) uit Made is razend enthousiast, want koning Willem-Alexander heeft gereageerd op zijn vredesvlag. Hij stuurde de jonge Storm een brief. "De koning vindt het heel knap dat ik zo jong ben en hier al over nadenk", vertelt hij.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

Storm wil eigenlijk dat zijn vredesvlag de officiële vlag van Nederland wordt. Dat kan de koning helaas niet regelen. "Maar dat is ook wel logisch, want als koning mag hij dat eigenlijk ook niet bepalen."

Dat mag voor Storm de pret niet drukken. "Ik vind het eigenlijk al heel gaaf dat hij überhaupt een brief heeft teruggestuurd. Wie kan er nou zeggen dat hij een brief van de koning heeft gehad?!"

De oorlog in Oekraïne vond Storm erg spannend. Hij wilde iets doen en daarom maakte hij de vredesvlag. Burgemeester Gert de Kok van de gemeente Drimmelen schoot te hulp en zorgde dat Storms vlag bij koning Willem-Alexander belandde.

Storm is trots op zijn vredesvlag.
Storm is trots op zijn vredesvlag.

Storm is inmiddels wat meer gerustgesteld over de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. "Eerst was ik bang dat Poetin na Oekraïne ook de rest van Europa wilde veroveren", vertelt Storm. "Maar nu heeft Poetin wat minder eisen."

"Tegenstellingen mogen er zijn. Die vind ik juist mooi."

Storms missie zit er nog niet op. Hij wil zich blijven inzetten voor vrede. "Ik wil gewoon dat mensen goed met elkaar omgaan." Op zijn vlag had hij niet voor niets het yin en yang-teken. "Dat is licht en donker. Tegenstellingen mogen er zijn. Die vind ik juist mooi."

De vlag bestaat verder uit alle kleuren van de regenboog. Ook heeft Storm er vredesduiven op gemaakt. Daarmee wil hij laten zien dat er voor iedereen vrede moet zijn.

Hij heeft voor nu nog één grote droom. Storm zou graag eens bij het landelijke journaal vertellen over zijn vredesvlag. "Dan vind ik misschien iemand die kan zorgen dat mijn getekende vlag echt verspreid wordt in Nederland."

LEES OOK:

Storm (11) wil vrede en hoopt dat zijn vlag bij premier en koning belandt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!