Liveblog

112-nieuws: Tankstation A58 overvallen • gewonde bij ongeval Rosmalen

5 juni 2022 om 22:49 • Aangepast 9 juni 2022 om 10:17
nl
In dit liveblog hielden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

22.30

'Tankstation A58 overvallen'

Op de snelweg A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom is een tankstation van Total overvallen. De omgeving van het tankstation is afgezet door de politie, die met veel eenheden aanwezig is.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
22.15

Gewonde bij ongeval in Rosmalen

Rond 20.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval aan De Engstoep in Rosmalen. Ook de brandweer werd meegestuurd omdat het voertuig in brand zou staan. Ter plaatse bleek een auto vanuit een parkeervak in de bosjes tegen een paal tot stilstand te zijn gekomen. Dat gebeurde pal voor een groot flatgebouw.

De bestuurder van het voertuig werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook het Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse en de trauma-arts ging in de ambulance mee. Brandweerlieden hebben de hulpverlening aan de bestuurder afgeschermd voor omstanders. Of de auto in brand heeft gestaan, is volgens een 112-correspondent niet duidelijk. De omgeving werd groots afgezet met linten.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
22.00

Ongeval hondengeleider politie

Een hondengeleider van de politie is onderweg naar een spoedmelding tegen een andere auto gebotst. Dat gebeurde op de Marconilaan in Eindhoven. Volgens de politie zijn beide inzittenden lichtgewond geraakt.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
19.15

'Sinkhole' in Den Bosch

In de Bossche wijk Carolus is door de overvloedige regenval een zogenoemd sinkhole ontstaan.

Foto:  Eva Volkerink.
Foto: Eva Volkerink.
18.00

Straat in Eindhoven afgesloten door wateroverlast

De brandweer heeft een gedeelte van de Tongelresestraat in Eindhoven afgesloten nadat deze blank kwam te staan na de hoosbui.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
17.30

Bestelbus in brand in Linden

Bij Europarcs in Linden heeft een autobrand gewoed. Het ging om een bestelbus van een cateraar. De brand was al geblust met brandblussers van het park en de buren, waardoor de opgetrommelde brandweer slleen een controle hoefde uit te voeren. De bestelbus raakte flink beschadigd en werd door een bergingsbedrijf weggesleept.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
17.00

Gevaarlijke medicijnen kwijt

De politie meldt dat iemand zaterdagavond een tas kwijtgeraakt is tijdens Hooipop in Geldrop. Daarin zat een doos Oxycodon (morfine). Bij verkeerde inname is dit gevaarlijk en schadelijk voor de gezondheid. "Vind je deze pillen? Bel dan 0900-8844 of breng ze naar 't dichtstbijzijnde politiebureau", meldt de politie.

14.24

Dief van bestelbus verstopt zich in het riet

De politie heeft zaterdagmorgen in Lage Zwaluwe een 28-jarige Pool aangehouden die een bestelbus had gestolen. De eigenaar van het busje stond met een viskraam aan de Pastoor van Hooijdonklaan en zag plotseling dat zijn busje wegreed.

Hij ging er in zijn auto achteraan en kon de bus klemrijden. De verdachte vluchtte het weiland. De politie vond hem terug in het riet, waar hij zich had verstopt.

13.49

Man mishandeld in Etten-Leur na opstootje

Een 26-jarige man is zaterdagnacht rond half één mishandeld op de Leurse Dijk in Etten-Leur. Naar eigen zeggen gebeurde het toen hij een opstootje wilde sussen, waar een vriend van hem bij betrokken was. Na een paar rake klappen viel hij op de grond. Daar werd hij geschopt. De politie heeft later twee mannen van 20 en 21 jaar uit Etten-Leur aangehouden.

13.41

Onduidelijk wie pui van flat Eindhoven in reed, politie onderzoekt opzet

Het is nog onduidelijk wie de automobilist is die zaterdagmiddag het portiek van een flatgebouw binnen reed in Eindhoven. In de buurt wordt niet getwijfeld, buurtbewoners denken dat het opzettelijk is gebeurd. Ook de politie onderzoekt die optie.

LEES OOK: Onduidelijk wie pui van flat Eindhoven in reed, politie onderzoekt opzet

De pui is gestut en dichtgetimmerd (foto: Carlijn Kösters)
De pui is gestut en dichtgetimmerd (foto: Carlijn Kösters)
12.58

Algerijnen zakkenrollen erop los, 'Zoek m'n iPhone' komt ze op het spoor

Vier Algerijnen zijn zaterdagavond opgepakt nadat zij in de binnenstad van Breda verschillende telefoons, bankpassen en horloges buitmaakten. Een van de gedupeerden kwam zijn telefoon weer op het spoor dankzij het programma ‘Zoek mijn iPhone’ en seinde de politie in.

LEES OOK: Al is de dief nog zo snel, 'Zoek m'n iPhone' achterhaalt hem wel

De gestolen telefoons (foto: politie).
De gestolen telefoons (foto: politie).
12.22

Man knalt tegen een boom en belandt in de sloot

Een man is zondag met zijn auto in de sloot beland langs de Postelseweg in Eersel. Volgens ooggetuigen zou hij eerst hebben geslingerd, vervolgens tegen een boom aan zijn gebotst en uiteindelijk omgedraaid de sloot in zijn gereden. De brandweer heeft de man met spoed uit de auto gehaald. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
12.04

Scooterrijder rijdt door na ongeluk met oudere wielrenner

Een oudere man uit Cuijk is gewond geraakt, toen hij tijdens het wielrennen in botsing kwam met een scooterrijder. De fietser, volgens een 112-correspondent een man van in de zeventig, raakte bij de val gewond aan zijn knieën en hoofd. Hij kon zelf de ambulance in stappen en is overgebracht naar het ziekenhuis. De scooterrijder is na het ongeluk doorgereden en wordt gezocht door de politie.

De scooterrijder wordt nog gezocht (foto: SK-Media).
De scooterrijder wordt nog gezocht (foto: SK-Media).
10.16

Bergenaar (26) met drugs op achter het stuur

Een 26-jarige Bergenaar is zaterdagnacht op de A58 bij Bergen op Zoom aangehouden, omdat hij onder invloed van drugs achter het stuur zat. Iets na middernacht zagen agenten hoe de man bijna met hoge snelheid een andere auto van de weg reed.

Ze besloten hem aan de kant te zetten. Daar roken de agenten meteen een henneplucht. Uit een speekseltest bleek dat de man inderdaad drugs had gebruikt. Hij zit vast voor verder onderzoek.

10.11

Auto's botsen in Tilburg, bestuurder blijkt dronken

Eerder op de zaterdagavond was het ook al raak op de Goirkestraat. Twee auto's botsten daar iets na zeven uur op elkaar. Een van de bestuurders, een 33-jarige Oisterwijker, bleek onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingenomen.

10.09

Dronken Tilburger (36) botst op fietser

Een 36-jarige Tilburger is zaterdagnacht rond vier uur met zijn snorfiets al slingerend tegen een stilstaande fietser gebotst. Dat meldt de politie op Twitter. Het ongeluk gebeurde op de Goirkestraat. Na de botsing viel de man op straat. Hij was onder invloed van alcohol en drugs. In het ziekenhuis is bloed afgenomen. Dat wordt onderzocht.

07.39

Code geel: zware onweersbuien verwacht

In de loop van de ochtend kunnen er zware onweersbuien over onze provincie trekken. Dat meldt het KNMI, dat daarom ook meteen code geel afgeeft. Naast het onweersgevaar kan de grote hoeveelheid regen in korte tijd volgens het KNMI ook zorgen voor wateroverlast.

01.20

Auto's uitgebrand in Rosmalen

Bij een autobedrijf aan de Friezenstraat in Rosmalen zijn zaterdagnacht twee auto's en een camper in brand gevlogen. Op het moment dat de brandweer aankwam, waren zij al volledig uitgebrand. Wel kon de brandweer voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de omliggende bedrijfspanden. Er raakte niemand gewond.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
23.55

Auto's botsen op de A2

Twee auto's zijn zaterdagavond iets voor twaalven op elkaar gebotst op de A2 van Den Bosch naar Kerkdriel. Eén van de auto's raakte na de botsing de vangrail, sloeg over de kop en kwam pas 130 meter verderop tot stilstand. De andere auto eindigde in een sloot.

Drie mensen raakten gewond. Twee van hen zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de laatste is ter plekke behandeld. Naast een van de auto's werd een fles met lachgas gevonden.

Foto: FPMB/Erik Haverhals
Foto: FPMB/Erik Haverhals
Foto: FPMB/Erik Haverhals
Foto: FPMB/Erik Haverhals

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!