Liveblog

112-nieuws: springkussen gestolen • 3 mannen aangehouden bij politieactie

7 juni 2022 om 20:02 • Aangepast 16 juni 2022 om 12:39
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

20.01

Drie mannen aangehouden bij politieactie

In de Hoogvensestraat in Tilburg is dinsdagavond een politieactie geweest. In een woning zou een vuurwapen liggen. Agenten zijn naar binnen gegaan en hebben drie mannen aangehouden. De woning wordt nog doorzocht.

17.23

Files op A58 na ongelukken

Ook op de A58 zijn dinsdag aan het eind van de middag ongelukken gebeurd. Dat gebeurde bij Bergen op Zoom, richting Roosendaal. Niemand is gewond geraakt. En ook van Tilburg naar Breda gebeurde bij Tilburg-Reeshof een ongeluk. Verkeer moet rekening houden met vijftig minuten vertraging.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
17.07

Ongelukken A59, bij Rosmalen en Engelen

Op de A59 van Oss naar Den Bosch is bij Rosmalen een ongeluk gebeurd tussen een auto en een bakwagen. Niemand is gewond geraakt. De rechterrijstrook is dicht, wat leidt tot ruim een kwartier vertraging.

Op de A59 bij Engelen is een auto over de kop gegaan. Richting knooppunt Zonzeel is een rijstrook dicht. De brandweer en ambulance zijn onderweg.

A59 van Oss naar Den Bosch. (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
A59 van Oss naar Den Bosch. (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...
17.00

Fietsster overleden na aanrijding

Een fietsster die afgelopen week zwaargewond raakte bij een aanrijding in Uden, is onlangs aan haar verwondingen overleden. Het gaat om een 72-jarige vrouw uit Veghel. Dat maakt de politie dinsdag bekend. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het ongeluk. De automobilist, een 63-jarige man uit Veghel, wordt later verhoord door de politie.

De vrouw kwam maandagmiddag 30 mei in botsing met een auto op de Hoofdstraat in Uden. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en verleende assistentie. De vrouw werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde maandag 30 mei (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde maandag 30 mei (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
16.52

Man rookt joint terwijl hij over A16 rijdt

Een agent reed dinsdagmiddag in een onherkenbare auto over de A16 bij Breda. Toen de agent langs een 36-jarige man uit Rotterdam reed, bleek dat hij een joint aan het roken was. Uit de speekseltest bleek ook dat hij reed onder invloed.

Wachten op privacy instellingen...
16.43

Welke dief heeft een springkussen meegenomen?

Bewoners van Aarle-Rixtel hadden afgelopen weekend een springkussen neergezet, bedoeld voor de kinderen om zich tijdens het Dorpsontbijt te vermaken. Maar in de nacht van zondag op maandag is dit springkussen gestolen. Op camerabeelden zijn een aantal mensen te zien met een gele auto. Het kenteken is bekend bij de politie. Dorpsbewoners doen nu ook een oproep aan eventuele getuigen om informatie te delen.

"Het is ontzettend zonde als we de opbrengst van het Dorpsontbijt niet aan het goede doel kunnen schenken! Help jij ons mee om het springkussen terug te krijgen?!", meldt de organisator.

Wachten op privacy instellingen...
16.17

Inval woonwagenkamp Eindhoven

Bij een woonwagenkamp aan de Fakkellaan in Eindhoven zijn dinsdag vier mannen aangehouden. De politie deed daar een inval in verband met een onderzoek naar wapens en drugs. Het is niet duidelijk of de vier mannen op het woonwagenkamp wonen. De politie verwacht woensdag met meer informatie te komen.

LEES OOK: Inval op woonwagenkamp, politie zoekt naar drugs en wapens

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.26

Opnieuw vertraging A58

Op de A58 van Tilburg naar Eindhoven is een ongeluk gebeurd bij Moergestel, waardoor de rechterrijstrook dicht was. Verkeer moest rekening houden met vijftig minuten vertraging. Rond vier uur was de weg weer vrij.

Ook op de A58 van Bergen op Zoom naar Breda moet verkeer rekening houden met vertraging, zo'n 25 minuten. Daar staat een auto met pech.

Eerder op de dag veroorzaakte een kapotte vrachtwagen bij Moergestel ook voor flinke vertraging op de A58 richting Eindhoven. De rijstrook was tussen acht en negen afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
15.20

Zwaargewonde bij ongeluk in Raamsdonk

Bij een ongeluk op de Kerklaan in Raamsdonk is dinsdagmiddag iemand zwaargewond geraakt. Een scooterrijder en automobilist kwamen met elkaar in botsing, volgens een omstander. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om de scooterrijder te helpen. De weg was deels afgesloten voor verkeer.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
14.10

Meerdere vliegen in één klap voor de politie

Agenten hebben dinsdagmorgen om negen uur in Den Bosch een man aangehouden, op wie wel erg veel viel aan te merken. Het ging om een man van 37 die in een bestelauto over de Rietveldenweg reed, terwijl hij in één hand een telefoon vast had. Tijdens de controle bleek dat zijn rijbewijs al in 2019 ongeldig was verklaard. Bovendien was de bestuurder onder invloed van drugs en alcohol. De automobilist is aangehouden. Op het politiebureau zal nog bloed worden afgenomen. De wagen waarin hij zat, is van zijn werkgever te zijn en kon niet in beslag genomen.

14.00

Mannen vast voor mishandeling tijdens carnaval

De politie gaat drie mannen van 16, 19 en 20 jaar aan de tand voelen. De Tilburgers zouden tijdens carnaval dit jaar een man in hun woonplaats hebben mishandeld. Het slachtoffer was in zijn gezicht geslagen. De verdachten zijn bekenden van de politie, met name van de Tilburgse binnenstad. De man kreeg klappen nadat hij was gevallen over een opmerking van zijn belagers.

LEES OOK: Man tijdens carnaval mishandeld: drie Tilburgers aangehouden

13.00

Politie haalt man van brug

De politie heeft dinsdag aan het begin van de middag een man van de Diezebrug aan de Orthenseweg in Den Bosch gehaald. De man, een 34-jarige Pool, vertoonde volgens de politie verward gedrag en hij vormde mogelijk een gevaar voor zichzelf. Zo dreigde hij van de brug te springen en heeft hij zichzelf mogelijk verwond. Agenten hebben hem met onder meer een taser onder controle gebracht. De man zal na behandeling door ambulancemedewerkers overgedragen worden aan een zorginstelling.

09.30

Urenlang verkeersproblemen op A58 en A67

Door een kapotte vrachtwagen bij Moergestel heeft het verkeer deze ochtend op de snelweg A58 veel vertraging opgelopen. De rechter rijstrook was tussen acht en negen afgesloten, het bergen van de vrachtwagen is inmiddels achter de rug. De grootste problemen deden zich voor tussen Tilburg-Centrum West en Oirschot. Hier liep de vertraging (in de richting van Eindhoven) op een bepaald moment op tot bijna 80 minuten.

Problemen op de A58 (Beeld: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie).
Problemen op de A58 (Beeld: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie).
Wachten op privacy instellingen...

Op de A67 was het eerder op de ochtend ook al erg aanschuiven, maar tegen achten was de weg weer vrij. Hier stond ook al een vrachtwagen met pech. Er stond rond kwart over acht nog wel een file van 15 kilometer vanaf Asten. Het betekende 50 minuten extra rijden, maar na negen uur was alle ellende weer voorbij.

LEES OOK: Kapotte vrachtwagens veroorzaken files richting Eindhoven op A58 en A67

07.50

Enorme vertraging op A67

Rijkswaterstaat heeft op de snelweg A67 bij Leenderheide een vrachtwagen weggehaald die er met pech stond. Door dit pechgeval ontstond rond zeven uur een file in de richting Eindhoven, waarbij de vertraging rond kwart voor acht was opgelopen tot 100 minuten. Er is enige tijd een omleiding nodig geweest, vanaf knooppunt Zaarderheiken. Volg vanaf hier de A73 en A2, zo luidde het advies.

Wachten op privacy instellingen...
06.45

Problemen op A67 door kapotte vrachtwagen

Een kapotte vrachtwagen zorgt vanochtend voor flink wat vertraging op de A67 richting Eindhoven. De vrachtwagen staat bij knooppunt Leenderheide. Alleen de linkerrijstrook is daar beschikbaar, zo meldt Rijkswaterstaat om kwart voor zeven. Op dat moment moeten automobilisten rekening houden met een half uur vertraging.

 Beeld: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Beeld: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.


Wachten op privacy instellingen...
05.30

Busje uitgebrand in Helmond

Een busje dat stond geparkeerd aan de Wolfstraat in Helmond is vannacht uitgebrand. De brand werd rond rond kwart over een gemeld. De brandweer wist het bestelbusje niet meer te redden. Het busje zou er die avond rond half negen zijn geparkeerd. Een buurtbewoner ontdekte de brand. Er raakte niemand gewond. Over de oorzaak van de brand is niks bekend.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.

20.35

Twee mannen aangehouden voor drugssmokkel

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond op de A16 bij Breda een Belg en Albanees aangehouden voor drugssmokkel. Tijdens een controle in hun auto stuitten marechaussees op pakketten met vermoedelijk cocaïne.

Wachten op privacy instellingen...
20.00

Fietsster komt ten val en raakt gewond

Een fietsster is gisteren aan het begin van de middag op de Margietweg in Helvoirt gewond geraakt nadat ze ten val kwam. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van haar verwondingen is niks bekend. Een traumahelikopter landde in de buurt.

De fietsster kwam ten val nadat een automobilist meerdere fietsers inhaalde, zo meldde de wijkagent later.

Foto: Iwan van Dun/ SQ VIsion.
Foto: Iwan van Dun/ SQ VIsion.
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!