Steeds meer 100-plussers: zoveel wonen er in jouw gemeente

9 juni 2022 om 05:00 • Aangepast 10 juni 2022 om 09:52
nl
Het leven is goed in het Brabantse land. Onze provincie telt maar liefst 286 honderdplussers. Dat zijn er 23 meer dan een jaar geleden. Breda is koploper met 38 inwoners van 100 jaar of ouder. Daarna volgen Eindhoven (32) en Tilburg (28). Hier lees je hoeveel mensen in jouw gemeente al honderd of meer kaarsjes mochten uitblazen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Landelijk staat Brabant niet op de eerste plek:

  • Zuid-Holland: 605
  • Noord-Holland: 410
  • Gelderland: 302
  • Noord-Brabant: 286
Wachten op privacy instellingen...

De voormalige gemeentes Uden en Landerd zijn per 1 januari 2022 samengevoegd tot gemeente Maashorst. Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Grave, Mill en Sint Hubert zijn in 2022 samengevoegd tot gemeente Land van Cuijk. Er is voor deze gemeentes daardoor geen vergelijking te maken met de cijfers van 2021, dat is de reden dat ze niet voorkomen in het lijstje.

Stevig gegroeid
Het CBS voorspelde een aantal jaar geleden dat de groep honderdplussers vanaf 2020 snel groter zou worden vanwege een 'kleine babyboom' na de Eerste Wereldoorlog.

Ondanks de coronapandemie lijkt die voorspelling tot dusver uit te komen. Hoewel in 2020 en 2021 een stuk meer mensen overleden dan verwacht, is het aantal honderdplussers in die jaren alsnog stevig gegroeid.

Vrouwen in de meerderheid
Landelijk gezien is ruim acht op de tien honderdplussers vrouw. Vrouwen worden gemiddeld gezien dan ook ouder dan mannen. Wel valt op dat de groep mannen van honderd jaar of ouder in de afgelopen jaren verhoudingsgewijs sneller is gegroeid dan het aantal vrouwelijke honderdplussers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!