Jongen (16) ontvoerd en geslagen met een hamer: 2,5 jaar cel geëist

10 juni 2022 om 20:10 • Aangepast 20 juni 2022 om 14:30
nl
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 30 maanden cel geëist tegen de verdachte van de ontvoering van een tiener in Breda. Een 16-jarige jongen zou vorig jaar september door de 21-jarige verdachte gedwongen zijn om in zijn auto in te stappen. De tiener werd even later gewond teruggevonden in Hoek van Holland.
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

De ontvoering gebeurde rond zeven uur 's avonds. De jongen had een supermarkt aan de Kesterlaan bezocht. Daarna werd hij tegen zijn wil meegenomen, is zijn lezing en die van het OM. De verdachte verklaarde dat de jongen vrijwillig meeging naar de opnamen van een videoclip van een rapper in Hoek van Holland, zo laat zijn advocaat, Michiel Pennings weten. Ook zei hij dat er onderweg filmpjes zijn gemaakt.

Ongeveer twee uur nadat de jongen was ingestapt, kreeg de politie in Rotterdam een melding dat er een gewonde jongen in het water lag van de Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland. Dat bleek de verdwenen Bredanaar te zijn.

Het slachtoffer zou ook mishandeld zijn. Zo zou hij onder andere meerdere klappen hebben gekregen met een hamer. Daarnaast zouden ook zijn iPhone, pinpas en sleutels gestolen zijn.

De verdachte erkent dat er een discussie was in de auto. Daarbij werden, volgens hem, vanuit beide kanten klappen uitgedeeld.

Naast de 30 maanden cel is tijdens de rechtszaak in Breda ook nog een voorwaardelijke straf van 6 maanden geëist die de verdachte moet uitzitten als hij opnieuw in de fout gaat. Daarbovenop komen nog een meldplicht bij de reclassering en een contactverbod met het slachtoffer.

LEES OOK: Jongen (16) ontvoerd in Breda en gewond teruggevonden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!