Streekomroep ZuidWest is verkozen tot Omroep van het Jaar 2022

11 juni 2022 om 17:45 • Aangepast 20 juni 2022 om 16:07
nl
Mooi nieuws voor streekomroep ZuidWest. Tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards werd de omroep vrijdagavond in Hilversum door de NLPO uitgeroepen tot Omroep van het Jaar 2022. En er kwam nóg een prijs in Brabantse handen. Ellis Rijkers van Omroep Meierij werd verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Voor ZuidWest, de streekomroep van Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht, bleek het driemaal scheepsrecht. Na eerdere nominaties in 2017 en 2021, was het vrijdag dan toch raak. De omroep werd door de vakjury verkozen als winnaar boven OOG in Groningen, WOS in het Westland en Studio Alphen in Alphen aan de Rijn.

Bij de bekendmaking van de nominaties, grapte directeur Maarten van den Boom al dat het na 53 jaar weleens tijd werd voor de prijs. Die droom is nu uitgekomen. "Ik moet je heel eerlijk zeggen dat we het écht niet hadden verwacht. Een aantal andere kanshebbers heeft bijvoorbeeld een veel groter budget."

"De afgelopen jaren hebben we enorme stappen gemaakt."

Extra fijn dus dat het kwartje dit keer wel de goede kant op viel. "Dat is een beloning voor iedereen die bij de omroep betrokken is, van betaalde kracht tot vrijwilliger." En wat zo'n titel in de praktijk nou betekent? "De afgelopen jaren hebben we enorme stappen gemaakt. We zijn bijvoorbeeld op journalistiek gebied enorm gegroeid en met onze Ombudsman zijn we uniek. Dit is een extra motivatie om daar volop mee door te gaan."

Al is één ding eigenlijk het belangrijkst. "De eer", vertelt Van den Boom trots. "We gaan dit met al onze medewerkers en vrijwilligers even goed vieren."

"We hebben 'm gewoon."

Overigens was de prijs voor ZuidWest niet de enige award die vanuit Hilversum mee naar onze provincie werd genomen. Ellis Rijkers van Omroep Meierij kreeg de meeste publieksstemmen en pakte daarmee de titel Omroepvrijwilliger van het Jaar. "Ik had het niet durven hopen", glunderde Rijkers nadat ze de trofee in ontvangst mocht nemen. "We hebben 'm gewoon!"

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!