Het is nog niet de Tour de France van Mathieu van der Poel

6 juli 2022 om 20:40 • Aangepast 8 juli 2022 om 19:44
nl
De Tour-start van Mathieu van der Poel dit jaar staat in schril contract met zijn optreden van vorig jaar in de Tour de France. Toen had de alleskunner uit Hoogerheide na de eerste week al een etappezege op zak en zes dagen het geel om de schouders. Dit jaar wil het nog niet lukken. "Ik had de benen niet", klonk het woensdag na afloop van de vijfde etappe teleurgesteld uit zijn mond.
Profielfoto van Corné VerschurenProfielfoto van ANP
Geschreven door

Het Van der Poel-vuurwerk op zijn geliefde kasseien waarop wielerliefhebbers hadden gehoopt bleef uit. Uit het oogpunt van Van der Poel was het niet meer dan een waakvlammetje in de mini-versie van Parijs-Roubaix. Van der Poel zei te hopen dat het de komende dagen beter wordt. "Anders wordt het nog een lange Tour voor me."

Steeds meer lijkt hij te beseffen dat het al langer niet goed zit met de vorm. Tegen de wielersite Wielerflits zei Van der Poel dat hij momenteel 'geen schim van zichzelf is' en dat hij 'niet vooruit te branden is'.

"Ik was vaak de eerste renner die eraf moest."

Van der Poel vertelde woensdag dat hij zich in de Giro d'Italia al niet topfit had gevoeld. "Ook al pak ik daar op de eerste dag de roze trui en zat ik later vaak mee in ontsnappingen, zelfs in de laatste week. Maar vaak was ik ook de eerste renner die eraf moest."

"Ik weet de reden niet, dat maakt het extra vervelend."

De week voorafgaand aan de Tour had Van der Poel nog het idee dat hij steeds beter begon te rijden. "In de Tour viel de tijdrit me tegen, daarna waren het vrij rustige dagen. Maar in de rit naar Calais merkte ik al dat ik tekort kwam. Dat bleek vandaag ook. Ik moet maar hopen dat het beter wordt. Ik weet ook de reden niet. Dat maakt het extra vervelend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!