Tropische temperaturen en volop zon op komst, kans op een hittegolf

7 juli 2022 om 12:10 • Aangepast 8 juli 2022 om 11:45
nl
Het koele en winderige weer, maakt volgende week plaats voor zomerse temperaturen en volop zon. Daarbij moeten we volgens Diana Woei van Weerplaza nog niet meteen uitgaan van een hittegolf maar warm wordt het zeker. "Vanaf vrijdag plaatselijk zelfs warmer dan 30 graden."
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

"Door een noordwestenwind hebben we nu nog te maken met lage temperaturen", vertelt de meteoroloog. "Maandag komt daar verandering in want dan lopen de temperaturen langzaam op, om te beginnen naar zo'n 25 graden in de middag."

De zon heeft het begin van de week nog moeilijk. "De lucht is maandag nog vochtig waardoor de zon pas dinsdag en woensdag zal doorbreken. Dan lopen de temperaturen op naar 28 graden."

Hitte verwacht
Donderdag wordt iets frisser, maar dat is volgens Woei de 'stilte voor de storm'. "Vanaf vrijdag schieten de temperaturen omhoog naar 30 graden en kan het plaatselijk zelfs nog warmer worden. Onweersbuien hebben een kleine kans omdat de luchtdruk vrij hoog is, maar dat is voor nu nog lastig voorspellen."

Dat laatste geldt ook voor de kans op een hittegolf. Daar zijn vijf zomerse dagen van 25 graden of hoger voor nodig waarvan er drie dagen boven de 30 graden uitkomen. "Of dat gaat lukken weten we in de loop van volgende week pas."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!