Weken afzien op het spoor tussen Den Bosch en Utrecht: 'Mijd dit traject!'

11 juli 2022 om 09:40 • Aangepast 18 juli 2022 om 13:33
nl
Brabanders die het vanaf donderdag per trein hogerop in het land zoeken, zullen tussen Den Bosch en Utrecht moeten afzien. Vanwege grootschalige werkzaamheden tussen Geldermalsen en Utrecht rijden daar van 14 juli tot 5 augustus in beide richtingen geen intercity's. Tussen Houten en Geldermalsen rijden dan zelfs helemaal geen treinen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Vanwege een landelijk tekort aan buschauffeurs kan de NS onvoldoende vervangende bussen laten rijden, met name tijdens de spitsuren. Daarom wordt reizigers geadviseerd dit traject deze weken zoveel mogelijk te mijden, buiten de spits te reizen of om een omreisroute te kiezen.

Omreizen kan ook met de trein via Nijmegen of Breda, maar dat kost wel extra tijd
Omreizen kan ook met de trein via Nijmegen of Breda, maar dat kost wel extra tijd

Nog meer werkzaamheden
Omreizen kan via Breda of Nijmegen. Dan moet je wel rekening houden met een uur extra reistijd. "Ook op deze routes kan het druk zijn, mede vanwege extra reizigers tijdens de Nijmeegse Vierdaagse die van 19 tot en met 22 juli plaatsvindt:", benadrukt een woordvoerder.

Van 9 tot en met 26 augustus vinden er ook werkzaamheden plaats op het spoor tussen Boxtel en Eindhoven Centraal. Dan worden er stop- en snelbussen ingezet tussen Boxtel en Eindhoven. Reizigers moeten wel rekening houden met een halfuur extra reistijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!