Natasja is niet op zoek, maar valt als een blok voor Kevin uit Malta

18 juli 2022 om 19:00 • Aangepast 20 juli 2022 om 10:44
nl
Net afgestudeerd en met een vriendin op vakantie op Malta. Op 23 mei 1999 ontmoet Natasja Maas (24) uit Oosterhout op het vakantie-eiland de vijf jaar oudere Kevin Zarb Cousin. Die is samen met een Nederlandse vriend iets aan het drinken in de Bamboo-bar. Tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds bij elkaar.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

"Mijn vriendin woonde destijds in Engeland. We wilden graag op vakantie. We pakten de kaart erbij en het werd Malta. In de eerste de beste kroeg werden we aangesproken door Kevin en toen zijn we aan de praat geraakt", vertelt Natasja over haar eerste ontmoeting met Kevin. "Ik was totaal niet op zoek, maar ben wel verliefd geworden."

"Ik was totaal niet op zoek, maar ben wel verliefd geworden."

Na de Bamboo-bar volgden op die avond nog de Footloose en de Havanna-bar. Daar sloeg de vonk tussen Natasja en Kevin definitief over. "Mijn vriendin ging na een week terug naar Engeland. Ik ben nog een extra week op Malta gebleven. Die week ben ik vooral samen met Kevin geweest. Het liefdesvuurtje brandde toen al en nu nog steeds."

De mogelijkheden om met elkaar in contact te komen, hielden in die tijd niet over. "Ik studeerde nog en moest naar de schoolbibliotheek om mijn mail te checken. Kevin moest op Malta naar een internetcafé. We hebben in het begin veel moeite moeten doen om met elkaar in contact te blijven."

"Een halfjaar werden uiteindelijk negen jaar"

Na een half jaar heen en weer reizen besloot Natasja in november 1999 voor een langere periode naar Malta te gaan. "Ik had een open vliegticket gekocht. Daardoor kon ik binnen een half jaar weer terug naar Nederland. Ik zou wel zien waar het schip zou stranden. Sommigen dachten: het is een vakantieliefde, dat waait wel over. Maar mijn vriendin uit Engeland had gezien dat er een goede klik was. Het half jaar werd uiteindelijk negen jaar."

Natasja vond al snel werk in de toeristenbranche en Kevin werkte al als restaurantmanager bij een sterrenhotel.

De ouders van Natasja hadden in het begin wel wat bedenkingen. "Logisch, zij zagen hun dochter na een half jaar verhuizen naar Malta. Maar ik was 24 en ze konden me ook niet tegenhouden. Ze wisten ook dat ik eventueel weer snel terug zou kunnen zijn. Ze zijn heel vaak in Malta geweest om ons te bezoeken. Mijn ouders zijn zelfs op Engelse les geweest om goed met Kevin en zijn familie te kunnen communiceren."

"Na de geboorte van onze dochter kreeg ik heimwee naar Nederland."

Natasja en Kevin trouwden in 2004 en kort daarna werd dochter Emma geboren. "Na haar geboorte begon ik Nederland te missen. Familie, vriendinnen, maar de mogelijkheden die je je kinderen in Nederland kunt bieden. Daar hebben we samen veel over gesproken. Dat was best wel moeilijk voor Kevin. Op een gegeven moment hebben we de knoop doorgehakt."

In 2008 werd Malta verruild voor Oosterhout. Kevin werkte in het begin als autopoetser, pakketbezorger en in een restaurant. Inmiddels is hij bedrijfsleider van een horecazaak. Hun kinderen Emma en Jayden zijn inmiddels zeventien en veertien.

Zon, zee, strand en feest. Het perfecte decor voor een vakantieliefde. Heb jij een bijzonder liefdesverhaal? Laat het ons weten via [email protected] !

Beleef het vakantiegevoel bij Omroep Brabant

Kijk elke dag om 17.40 uur naar Vakantiekriebels op TV

Luister elke dag van 6.00 tot 19.00 uur naar De Vakantieweek op de Radio

Hier vind je online de laatste vakantieverhalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!