Video

Boeren Reusel-De Mierden massaal op de tractor tegen stikstofmaatregelen

13 juli 2022 om 21:08 • Aangepast 14 juli 2022 om 15:21
nl
Zo'n 200 tractoren vertrokken rond kwart over zes in de avond vanuit Hooge Mierde voor een protestrit tegen de stikstofmaatregelen. De voertuigen reden in een publieksvriendelijke stoet door de gemeente Reusel-De Mierden naar Lage Mierde en Reusel.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De lantaarnpalen in de route waren versierd met vlaggen en boerenzakdoeken. Daarmee steunde de plaatselijke bevolking de actievoerende boeren. “We willen de burgers ook niet tot last zijn", zegt een van de deelnemers. “We hopen juist dat we hen én de politiek meekrijgen. Niks in Nederland wordt aangepakt, behalve de boeren. Als wij geen actie voeren, gebeurt er namelijk ook helemaal niks.”

“We demonstreren zo lang als het nodig is."

“We demonstreren zo lang als het nodig is", zegt een andere tractorbestuurder. “Wij zijn pas tevreden als ze in Den Haag met iets fatsoenlijks voor de dag komen.”

“Dit wordt later mijn beroep, dus dat wil ik zo houden."

Een jonge vrouw achter het stuur van een tractor deelt die mening. “Dit wordt later mijn beroep, dus dat wil ik zo houden", zegt ze. “Ze willen in Den Haag niet goed genoeg luisteren, dus dan laten we ons meer weer horen.”

Een man op een fiets die de stoet ziet passeren, knikt instemmend. “Ze komen op voor hun werk, dus het is alleen maar goed dat de protesteren. Ik steun ze.”

Ook op andere plekken in Brabant werd woensdag geprotesteerd. Dat gebeurde onder meer in Rucphen, Waalwijk, Loon op Zand en in Baarle-Nassau.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.