Erik (49) is strijder voor de blote kuiten: 'Zelfs bij -10 een korte broek'

15 juli 2022 om 15:19 • Aangepast 18 juli 2022 om 09:19
nl
Door weer en wind, het maakt 49-jarige Erik Heirbaut allemaal niet uit. De geboren Belg woont al twintig jaar in Breda en draagt altijd een korte broek. "Ook als het -10 graden is? Natuurlijk."
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Wat bezielt iemand om in de kou een korte broek te dragen? Is het zelfkastijding, is het om op te vallen? Het antwoord schuilt volgens Erik Heirbaut in niets anders dan onbaatzuchtige vrijheid. "Dat moet het zijn. Dat gevoel dat je je niets aantrekt van de rest. Dat is vrijheid."

Als strijder voor de blote kuiten draagt Erik al vele jaren een korte broek. "Ik kan me niet echt anders herinneren, maar sinds 2019 heb ik niet één keer een lange broek aangehad. Nu vind ik het echt leuk. Die koude wind tegen je benen, heerlijk."

"Bij -15 graden ga ik misschien nadenken over een lange broek."

Erik, software-engineer, wordt naar eigen zeggen niet voor gek verklaard door collega's. Hij werkt al acht jaar bij zijn huidige werkgever en draagt altijd een korte broek. Bij zijn vorige werkgever zat dat er niet in trouwens.

"Maar bij de werkgever waar ik nu zit ben ik toevallig op een warme dag gaan solliciteren. Toen droeg ik een korte broek en dacht ik: hey, maar dit is leuk. Sindsdien ben ik een korte broek gaan dragen en sinds 2019 draag ik geen lange broeken meer."

De vraag is dan: maar waar ligt de grens? Dat weet Erik zelf ook niet helemaal, legt hij uit. Als het op temperatuur aankomt kan hij in elk geval veel hebben. Heel veel.

"Wat, -10 graden? Geen probleem. Bij -15 ga ik misschien nadenken over een lange broek. En -20 daar hoeven we geen rekening mee te houden. Dus we zien het wel", besluit Erik trots.

LEES OOK: K orte broek op je werk? 'Mag best, maar niet met van die lullige sokken'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!