Pony's urenlang zonder water in hitte, voorbijgangers slaan alarm

18 juli 2022 om 22:54 • Aangepast 19 juli 2022 om 22:46
nl
Een aantal pony's in een wei aan de Weteringstraat in Teeffelen heeft maandag de hele dag zonder water in de brandende zon gestaan. Voorbijgangers maakten zich zorgen en belden al verschillende hulpdiensten, maar de dieren bleven aan hun lot overgelaten.
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

"Ik heb inmiddels al 25 liter aan flesjes water bij de supermarkt gehaald, maar het zet geen zoden aan de dijk, die bak is zo weer leeg", vertelt een vrouw. Toen ze maandagochtend tijdens het hardlopen voor het eerst langs de wei kwam, schrok ze van wat ze zag. "Die dieren stonden met hun veulens in de brandende zon, hadden geen mogelijkheid tot schuilen en bijna geen water."

"Ze stonden met z'n allen heel dorstig boven een lege waterbak."

Ze belde de dierenpolitie, die er een melding van maakte en aangaf dat wanneer er 's middags niets veranderd was, ze 112 moest bellen. Een paar uur later deed ze dat, maar toen ze in de namiddag opnieuw ging kijken, stonden de dieren er nog steeds en hadden ze ook geen drinken meer.

"Ze stonden met z'n allen heel dorstig boven een lege waterbak." De vrouw is niet de enige die het leed van de dieren zich aantrekt. Op de poort van de wei hangt een briefje van een voorbijganger met daarop: 'Boer zorg beter voor je pony’s (...), Het is niet om aan te zien zoals je pony’s erbij lopen'.

"Ik vraag me af hoe die pony's het morgen gaan redden, zonder dat iemand naar ze omkijkt."

Daarop heeft de vrouw besloten zelf actie te ondernemen en flesjes water te gaan halen. "Maar dat is geen doen, want er is weinig water in de buurt. Ik vraag me af hoe die pony's het morgen gaan redden, zonder dat iemand naar ze omkijkt. Dan wordt het namelijk wel kritiek."

Terwijl de verslaggever van Dtv Nieuws met de vrouw in gesprek is, komt plots de politie aanrijden. Die geeft aan dat ze maandagmiddag ook al een kijkje hebben genomen, maar dat er toen niemand aanwezig was. De politie gaat onderzoeken van wie de dieren zijn en dinsdag worden de pony's de hele dag in de gaten gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!