Jumbo boekt meer omzet doordat La Place weer open mocht

20 juli 2022 om 15:08 • Aangepast 21 juli 2022 om 14:36
nl
Supermarktconcern Jumbo in Veghel heeft in het eerste half jaar meer omzet geboekt. Dat kwam vooral door restaurantketen La Place weer open mocht na de coronalockdown, maar ook door de opening van nieuwe winkels in België. Ondertussen zit de Jumbo nog altijd met een immens groot personeelstekort: ruim 5300 vacatures moeten nog ingevuld worden.
Profielfoto van Noël van HooftProfielfoto van ANP
Geschreven door

Bijna een kwart (22 procent) van alle boodschappen die in Nederland gekocht worden komen uit de Jumbo. In totaal werd van januari tot en met juni een kleine 5,5 miljard euro omgezet. Een jaar eerder was dat nog net geen 5,4 miljard euro.

Uitdagend
Algemeen directeur Frits van Eerd is tevreden met de cijfers. “De eerste weken van 2022 hadden we nog te maken met beperkende coronamaatregelen en daarna met de gevolgen van de situatie in Oekraïne.” Hij noemt de omstandigheden uitdagend.

La Place had veel last van de coronacrisis. Inmiddels gaat het volgens Jumbo weer de goede kant op met hun restaurant. De omzet bedraagt 51 miljoen euro. Bovendien opende La Place nieuwe vestigingen waaronder één in de Amerikaanse staat Californië.

Vacatures
Jumbo wil ook meer supermarkten openen. In België zijn nu 21 Jumbo's en daar moeten er dit jaar nog zes bij komen. Ook in Nederland wil Jumbo nog steeds groeien. Dat gebeurt niet alleen met nieuwe winkels, maar ook door winkels te verbouwen.

De groei zou volgens deskundigen nog wel onder druk kunnen komen door een groot personeelstekort. Een maand geleden meldde Omroep Brabant al dat er zo'n 5300 vacatures openen staan. Dat aantal is licht gestegen.

LEES OOK: Jumbo komt duizenden medewerkers te kort: ‘Dit gaan klanten merken’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!