Brian Bogers draagt eerste MXGP-zege op aan zijn zoontje: 'Dit is geweldig'

24 juli 2022 om 18:29 • Aangepast 25 juli 2022 om 18:12
nl
Motorcrosser Brian Bogers heeft de Grote Prijs van Vlaanderen in de MXGP gewonnen. Voor de 25-jarige Eindhovenaar was het zijn eerste MXGP-zege. Bogers was op het circuit van Lommel de beste in de eerste manche en behaalde in de tweede manche een derde plek.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

"Deze overwinning is voor mijn zoontje", glunderde Bogers, die twee weken geleden vader werd, na afloop voor de camera's van MXGP. "Ik kan dit gevoel niet omschrijven en geloof het eigenlijk nog steeds niet. Dit is geweldig", zei hij.

In Lommel betrad Bogers het podium met provinciegenoten Calvin Vlaanderen uit Westerhoven en Glenn Coldenhoff uit Heesch, die de tweede en derde plaats behaalden in het klassement. Vlaanderen eindigde in zowel de eerste als de tweede manche op de tweede plek. Coldenhoff eindigde in de eerste manche als vierde en was in de tweede manche de beste.

Strijd om het wereldkampioenschap
De Sloveen Tim Gasjer, de leider in het wereldkampioenschap, behaalde de zevende plek in het klassement na twee manches. Gasjer gaat nog wel aan de leiding in de strijd op het wereldkampioenschap (605 punten). Hij wordt gevolgd door de Zwitser Jeremy Seewer (483) en de Spanjaard Jorge Prado (465). Coldenhoff is met 442 punten en de vierde plek de beste Nederlander in het klassement. Bogers bezet met 332 punten plek zeven, Vlaanderen staat achtste (312).

Wereldkampioen Jeffrey Herlings komt dit seizoen niet in actie wegens een voetblessure.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!