Liveblog

112-nieuws: vrachtwagen lekt stoffen • lichaam gevonden in Katwijk

26 juli 2022 om 22:09 • Aangepast 27 juli 2022 om 09:55
nl
In dit liveblog hielden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

22.00

Vrachtwagen lekt gevaarlijke stoffen bij grensovergang Hazeldonk

Op een industrieterrein bij grensovergang Hazeldonk in Breda is dinsdagavond een container van een vrachtwagen gaan lekken. De brandweer ging naar de container toe, omdat het om een gevaarlijke stof ging. Volgens een woordvoerder ging het om een kleine lekkage, waarbij enkele druppels vloeistof vrijkwamen. Er was geen gevaar voor de omgeving.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
20.35

Lichaam gevonden in Katwijk

Bij de Kraaijenbergse Plassen in Katwijk, bij Cuijk, is dinsdagavond een lichaam gevonden. Brandweer en politie zochten hier eerder op de dag al naar een vermiste Nijmeegse vrouw. De politie vermoedt dat het om de vermiste vrouw gaat.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.40

Hulpdiensten massaal uitgerukt na gevonden rolstoel

Hulpdiensten rukten vanmiddag massaal uit na de vondst van een rolstoel aan de waterkant langs het Klaverpad in Sint-Oedenrode. Duikers van de brandweer zochten het water af, maar vonden niets.

De omgeving werd afgezet en omstanders werden op afstand gehouden. Gezien er niemand in het water werd gevonden én er een bericht kwam dat eerder deze middag twee jongeren zijn gezien met vermoedelijk deze rolstoel, gaat men er vanuit dat het ook een kwajongensstreek kan zijn. De politie onderzoekt de herkomst van de rolstoel en heeft hem meegenomen naar het bureau. De omgeving is zojuist weer vrijgegeven.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
16.30

Zoektocht naar Nijmeegse in water Katwijk

De zoektocht naar een vermiste vrouw aan de Lange Linden bij Katwijk heeft niets opgeleverd.

15.03

Inbreker opgepakt, politie toont buit

De politie heeft donderdag 21 juli in Gilze bij een huiszoeking een persoon opgepakt wegens een serie woninginbraken. Dat meldt de politie dinsdag op haar website. In de woning is een aanzienlijk geldbedrag in contanten gevonden. Ook kwam een grote hoeveelheid horloges en sieraden boven water. De politie vermoedt dat het gaat om buitgemaakte spullen in Brabant. Om die terug te geven aan de rechtmatige eigenaren, heeft de politie een serie foto's op haar website geplaatst.

Foto: politie.
Foto: politie.
Foto: politie.
Foto: politie.
13.29

Auto uitgebrand in Oss

Een auto is volledig uitgebrand aan de Baljuwstraat in Oss. De brand ontstond waarschijnlijk door een technisch mankement.

De brandweer kon de auto niet meer redden (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brandweer kon de auto niet meer redden (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
12.09

Auto over de kop na aanrijding

Bij een aanrijding op de Theseusstraat in Tilburg is dinsdagochtend rond half twaalf een auto over de kop gevlogen. De twee inzittende raakten gewond. Het ongeval gebeurde toen een rangeertrekker op het industrieterrein linksaf sloeg en de bestuurder van de personenauto juist op dat moment aan het inhalen was.

Door de botsing ging de auto over de kop en raakte vervolgens een geparkeerde wagen. Een van de inzittenden is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het andere slachtoffer is door het ambulancepersoneel op de locatie van het ongeval geholpen.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
11.46

Minder treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom

Door een koperdiefstal rijden er minder treinen tussen Roosendaal, Bergen op Zoom en Vlissingen. Dat meldt de NS. De reistijd loopt hierdoor op tot meer dan een half uur. De storing is naar verwachting rond half zes in de middag verholpen.

11.27

Zoektocht in Katwijk hervat

Brandweer en politie hebben dinsdagochtend in Katwijk de zoektocht naar een vermiste Nijmeegse hervat. Dat gebeurt in de Kraaijenbergseplassen. De auto van de vrouw was maandag bij een strandje gevonden. Ook de handdoeken die daar lagen, zijn vermoedelijk van deze vermiste persoon. Een zoektocht maandagavond leverde niets op. Inmiddels zoekt de politie ook met een drone.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
10.35

Politie waarschuwt eigenaren van Toyota

'Toyota eigenaren opgelet!' Zo begint de waarschuwing van de politie op hun Facebookpagina. "We zien nog steeds een enorme stijging in het aantal diefstallen van katalysatoren." Daarbij volgen de dieven hetzelfde patroon, schrijft de politie.

Eerst wordt de auto bij de woning gestolen en naar een afgelegen plek gereden waar ze alle ruimte en tijd hebben om de katalysator eronderuit te slopen. Volgens de politie gaat het daarbij vooral om het type Auris. Deze auto heeft edelmetalen zoals rodium, platina en palladium in de katalysator verwerkt. Dat levert dieven tussen de 50 en 100 euro op. Om dezelfde reden zijn ook de Toyota Prius, Honda Civic en Honda Jazz gewilde doelwitten.

09.43

Verkeersruzie loopt compleet uit de hand

Een verkeersruzie is maandagavond op de Baroniebaan in Tilburg compleet uit de hand gelopen. Een 49-jarige Tilburger maakte bij een stoplicht een opmerking over het rijgedrag van een 56-jarige plaatsgenoot. Die zou hem van de rijbaan hebben gedrukt.

Dat pikte de aangesproken man niet. Hij stapte uit, sloeg het portier dicht van de andere auto toen het slachtoffer wilde uitstappen en vernielde daarna met een koevoet de achterruit en het linkervoorportier. Het lukte het slachtoffer om snel weg te rijden. Hij waarschuwde de politie die de verdachte op de Burgemeester Baron van Voorst Tot Voorstweg kon aanhouden.

09.03

Agent op fiets bijna omver gereden

Een agent op de fiets is vrijdagavond in Tilburg bijna omver gereden door een vluchtende automobilist. Dat maakte de politie dinsdag bekend. De chauffeur kreeg een stopteken omdat hij luid toeterend over de Spoorlaan reed. Toen de twee agenten een fles lachgas in zijn auto zagen liggen, gaf de bestuurder plotseling gas en ging ervandoor.

Een agent die voor de auto stond, kon net op tijd opzij springen. Zijn fiets lag in de kreukels. De chauffeur werd na een korte achtervolging door de politie aangehouden. Het gaat om een 36-jarige Tilburger. Hij had twee keer zoveel gedronken als is toegestaan, zo bleek op het politiebureau. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

De vernielde politiefiets (foto: politie).
De vernielde politiefiets (foto: politie).
08.22

Meisje uit Zundert vermist

De 15-jarige Meisha van der Leun uit Zundert is sinds dinsdag 19 juli vermist. Dat meldt de politie op haar website. Het meisje is het laatst gezien op zaterdag 23 juli in een winkelcentrum in Breda.

Zij droeg toen een blauwe blouse, blauwe spijkerbroek, grijze schoenen van het merk Nike met witte rand en voorzien van een wit logo. Verder droeg ze meerdere kettingen, armbanden en een gouden horloge. De politie vraagt mensen die informatie hebben, zich te melden.

07.16

Vrouw overleden na crash in Helmond

De automobiliste die maandagavond ernstig gewond raakte toen ze met haar auto van de weg raakte op de Europaweg (N270) in Helmond is overleden. Dat maakte de politie dinsdagochtend bekend. Het slachtoffer is een 23-jarige Poolse vrouw.

LEES OOK: Automobiliste (23) overleden na crash in Helmond

Het ongeluk gebeurde rond negen uur maandagavond op de Europaweg in Helmond (foto: SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde rond negen uur maandagavond op de Europaweg in Helmond (foto: SQ Vision).
03.21

Automobiliste crasht in Boekel

Een automobiliste is maandagnacht gewond geraakt nadat ze met haar auto crashte op de Bergstraat in Boekel. Ze reed in een flauwe bocht rechtdoor en raakte twee lantaarnpalen. Een reed ze volledig uit de grond. Daarbij werd een gasleiding geraakt.

De brandweer werd opgeroepen om de gasdamp neer te slaan met water. Enexis werd ingeschakeld om het lek te dichten. De bestuurster is nagekeken in de ambulance en voor verder onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

03.13

Zoektocht naar Nijmegenaar in water Katwijk

Brandweer en politie hebben maandagavond in het water aan de Lange Linden bij Katwijk gezocht naar een vermiste vrouw. De auto van haar was bij een strandje gevonden. Ook de handdoeken die daar lagen, zijn vermoedelijk van deze vermiste persoon.

Duikers uit Den Bosch gingen het water in en een ambulance en een traumahelikopter kwamen naar Katwijk, maar de Nijmeegse werd niet gevonden. Dinsdag zou verder worden gezocht.

Aan de kant werden spullen van de vermiste Nijmegenaar gevonden (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
Aan de kant werden spullen van de vermiste Nijmegenaar gevonden (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!