Petra wordt na verkeersruzie aangereden door Audi Q7: 'Ik stond te shaken'

26 juli 2022 om 18:08 • Aangepast 27 juli 2022 om 09:54
nl
Aan de stem van Petra is te horen dat het haar nog steeds hoog zit wat er op zaterdag 16 juli op de A58 bij Tilburg gebeurde. Op de invoegstrook werd ze, vermoedelijk opzettelijk, aangereden door twee mannen in een Audi Q7. Na de aanrijding ging het duo ervandoor. Petra zoekt getuigen. "Ik stond te shaken. Je mag mensen niet eens meer wijzen op hun asociale rijgedrag", vertelt ze tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Wat is er precies gebeurd? Rond halftwee 's middags rijdt Petra in haar auto op de Ringbaan West in Tilburg. De bestemming is Breda, waar zij haar dochtertje gaat ophalen. "Op de Ringbaan West reed ook een Audi Q7. De bestuurder en een inzittende reden nogal opvallend. Hard optrekken, rechts inhalen, plotseling remmen", beschrijft ze de rijstijl van het duo.

"Ik moest in de remmen, ze reden roekeloos."

Even later wil ze uitvoegen om in de richting van Breda te gaan rijden. "Ineens haalden de mannen in de Audi mij in. Op dat moment kon ik niet naar rechts en moest in de remmen. Ze reden nogal roekeloos." Met een handgebaar tegen haar hoofd maakt Petra duidelijk niet gediend te zijn van hun gevaarlijke rijstijl.

Daarop slaat de vlam in de pan. De bestuurder van de Audi gaat achter de auto van Petra aan als ze de A58 wil oprijden. "Ik zag in mijn spiegel dat de Audi via de vluchtstrook mij ging inhalen. Vervolgens botste hij bewust tegen de voorkant van mijn auto."

Petra stopt op de vluchtstrook en ziet een van de inzittenden van de Audi op haar auto afkomen. De portieren worden automatisch vergrendeld. "Ik was het alarmnummer aan het bellen. Hij zag dat en stapte terug in zijn auto om vervolgens ervandoor te gaan."

"Ze wilden mij bewust kwaad doen. Daar word ik heel verdrietig van."

Het hele voorval hakt er flink in bij Petra. "Ik was heel erg bang. Je mag mensen niet eens meer wijzen op hun asociale rijgedrag. Ik was in shock toen een van de twee op me afkwam. Ze wilden mij bewust kwaad doen. Daar word ik heel erg verdrietig van. Je kunt tegenwoordig niets meer zeggen."

De schade aan haar auto is minstens 1600 euro, krijgt ze bij de garage te horen. "Een oproep op Facebook voor getuigen heeft nog niets opgeleverd. Hopelijk meldt zich nog iemand", vertelt ze.

Petra heeft aangifte gedaan van 'verlaten plaats van het ongeluk' en 'poging tot doodslag'. De politie stelt een onderzoek in, laat een woordvoerder weten.

Bij het melden van de aanrijding heeft Petra aan een centralist het kenteken van de Audi doorgegeven. "Dat is helaas niet opgenomen en dat maakt het achterhalen van de daders een stuk moeilijker." Zelf heeft ze het kenteken jammer genoeg ook niet opgeschreven.

Petra is niet de echte naam van de vrouw. Ze wil liever niet met naam worden genoemd. Haar naam is bekend bij de redactie.

De schade aan de auto.
De schade aan de auto.
De schade aan de auto.
De schade aan de auto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!