Video

Drukte bij de carwash ondanks oproep minder water te gebruiken

4 augustus 2022 om 16:44 • Aangepast 5 augustus 2022 om 09:32
nl
Het is donderdag druk bij de autowasstraat Q-wash in Rosmalen. Ondanks de oproep om minder water te gebruiken vanwege het tekort, vormt zich een rij voor de wasstraat waar 80 procent van het water wordt hergebruikt. Voor sommigen is dat juist een reden om hun auto hier te komen wassen in plaats van thuis met emmertjes water en sop aan de slag te gaan. Hoewel anderen er überhaupt niet bij stil staan.
Profielfoto van Evie HendriksProfielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Auto's komen en gaan donderdagochtend bij de autowasstraat in Rosmalen. De meeste mensen hebben niet bewust stilgestaan bij de oproep minder water te gebruiken. "Je auto moet toch schoon. Ik werk in de bouw dus de mijne is snel vies. Ik kom daarom één keer in de week naar de wasstraat", vertelt een man.

"Een half jaar niet gewassen dus het moest."

Iedere week de auto wassen is niet voor iedereen de standaard. "Ik had een een half jaar de auto niet gewassen dus het moest gebeuren. Thuis heb ik niemand die met een emmertje en spons aan het werk gaat. Dan maar door de wasstraat want dat vinden de kinderen ook leuk", vertelt een vrouw.

Een andere man is juist heel bewust naar deze wasstraat toe gereden. "Mijn dochter gaat morgen op vakantie en om goed zicht door de ramen te hebben, moesten die schoon. Dan kom ik liever hierheen want hier gebruiken ze het water twee keer. Thuis stroomt het water terug in het putje."

De wasstraat in Rosmalen is bewust bezig met het hergebruiken van water, ook al voor de oproep om minder water te gebruiken. "Wij pompen ons water zelf op door een slang die diep de grond in gaat", legt manager Max Dokter uit.

"Ongeveer 80 procent van het water wordt hergebruikt."

"Vervolgens filteren we het gas, de kalk en de mineralen eruit zodat je pure H2O overhoudt, wat je niet kunt drinken. Ongeveer 80 procent van dat water wordt hergebruikt en 20 procent van het water pompen we opnieuw uit de grond."

De wasstraat is daarom niet bang om klanten te verliezen door het watertekort. "Het is druk zoals het altijd was en dat blijft denk ik wel zo. Mensen kunnen beter hier hun auto wassen. Thuis gaat veel meer water verloren."

LEES OOK:

Sproei slim en ontdek het lek: zo bespaar je liters water

'Gebruik minder water', vraagt Brabant Water vanwege droogte

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!