Video

Draaien als Tiësto in de dance-hoofdstad van de wereld

25 augustus 2022 om 20:30 • Aangepast 26 augustus 2022 om 10:19
nl
Altijd al eens willen weten hoe het is om als dance-dj op het podium te staan? Binnenkort kan je het beleven in de binnenstad van Breda, waar begin september de ONSTAGE opent. Met een audiovisueel spektakel kan je zelf beleven hoe het is om een wereldberoemde dj te zijn.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Initiatiefnemer is William Watts uit Breda die als 'experience director' entertainmentformules voor attracties in binnensteden en winkelsteden bedenkt. Hij noemt zijn stad dance capital of the world, want hier komen top-dj's als Tiesto en Hardwell vandaan. Geen betere plek dus om een experience te openen dan in deze stad.

William kwam tijdens de coronapandemie op dit idee. Toen moest hij nog geldschieters vinden om zijn droom te verwezenlijken. Met crowdfunding, subsidies en geldschieters is het uiteindelijk gelukt om de 1 miljoen euro te vinden die hij nodig had.

In het pand waar tot voor kort een koffiebar zat, wordt nog volop gewerkt aan de DJ Experience. Enthousiast toont William de bar, die met goud is bekleed en waar dure flessen champagne staan. Het is in het dj-wereldje van glitter en glamour zelfs heel gewoon om een douche met een fles exclusieve champagne te nemen, vertelt William.

William Watts in zijn Experience in opbouw.
William Watts in zijn Experience in opbouw.

Wie straks binnenkomt, mag eerst inchecken en een dj-naam kiezen. Daarna ga je helemaal op in de wereld van dance. Van de kleedkamers tot een dj-boot, waar je zelf mag draaien. Dat wordt dan geprojecteerd op een muur en daar krijg je later een filmpje van. Ook kun je een foto als dj laten maken voor Instagram.

Belangstelling is er al volop voor ONSTAGE. William vertelt dat er vooral veel aanvragen zijn vanuit China: "Daar zijn ze namelijk helemaal gek van karaoke."

Half september gaat de attractie open. Altijd spannend om te zien of er dan genoeg belangstelling voor is. William gelooft rotsvast dat zijn concept slaagt. "Je kan hier in de zomer bootje varen en in de winter bowlen of naar de bioscoop, maar zoiets is er nog niet." William denkt zelfs al aan uitbreiding: "Binnen een paar jaar hoop ik ook een vestiging in Antwerpen te openen."

God is a DJ, muurschildering in de DJ Experience.
God is a DJ, muurschildering in de DJ Experience.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!