Kleine oogjes na introductieweek, maar maandag weer fris en fruitig

26 augustus 2022 om 18:11 • Aangepast 29 augustus 2022 om 08:34
nl
Na vijf volle dagen en halve nachten zit de Purple-introductieweek van Fontys er weer op. Eerstejaars studenten hebben kennis kunnen maken met hun nieuwe stad en hun medestudenten. Ze sliepen, al waren het vaak maar een paar luttele uurtjes, op campings in Eindhoven en Tilburg.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Na twee jaar was er eindelijk weer een introductieweek waar iedereen bij mocht zijn, maar maandag moeten de nieuwbakken studenten fris en fruitig in de collegebanken zitten. Vrijdag werden de speciale campings en de festivalterreinen opgebroken.

In Eindhoven waren 2500 studenten deze week voor het eerst welkom op een camping aan het Park Forum, vlak bij Eindhoven Airport. Daar wemelde het vrijdagochtend van de brakke hoofden.

De studenten zelf zijn vooral erg positief over de afgelopen week. Ja, ze zijn brak, maar het was het allemaal waard. Een van de eerstejaars in Eindhoven is Joep. Hij vindt het wel mooi allemaal.

“Het was fantastisch, heel gezellig.”

“Zo’n feest als hier, met een camping en alles, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Vet hoor. Ik houd wel een feestje en hoe ze het hier doen, dat is wel mooi.” Sjoerd sluit zich daar volledig bij aan.

“Het was fantastisch, heel gezellig”, zegt Sjoerd, die Toegepaste Psychologie gaat studeren. “Vooral de biercantus was top." Olaf is het daarmee eens. Hij voelt zich ondanks de weinige uurtjes slaap nog ‘best prima’.

“Ik ben wakker, dat vind ik al heel wat”, zegt hij.

"Ik zit er aardig doorheen."

Een andere eerstejaars die net als Sjoerd straks Toegepaste Psychologie gaat studeren, wil graag anoniem wil blijven, want ze heeft vooral moeite met de kater.

"Ik begin maandag weer. Dan ga ik ervoor. Verstand op nul. Maar deze intro is mijn eerste en ik zit er wel aardig doorheen", zegt ze terwijl ze een gaap inhoudt. "Tijd om te gaan slapen. Ik ga wel lekker slapen, denk ik."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!