Video

Gakpo is gewoon op de training: blijft hij dan echt?

1 september 2022 om 17:46 • Aangepast 12 september 2022 om 15:47
nl
Voor veel PSV-supporters is het nu toch wel zeker: Cody Gakpo blijft. Donderdagochtend kwam een aantal clubwatchers al met het nieuws dat hij zou blijven. De bevestiging voor veel supporters kwam later op de dag. Toen verscheen het talent namelijk gewoon op de training en werd hij daar met applaus ontvangen
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

De afgelopen transferperiode was voor veel PSV-supporters een achtbaanrit. Aan de ene kant was er veel euforie met de komst van onder anderen Xavi Simons, Luuk de Jong en Walter Benítez. Aan de andere kant was er tot het laatste moment ook veel onzekerheid: blijven Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo wel of niet?

Na de 7-1 winst op Volendam van woensdag dachten veel mensen dat dat de laatste wedstrijd was van Gakpo in het PSV-tenue. Zowel Leeds United als Southampton was namelijk serieus geïnteresseerd in de buitenspeler.

De bevestiging
Donderdagochtend kwam naar buiten dat de technisch directeur van Leeds United Victor Orta terug was gegaan naar Engeland, zonder deal met Gakpo. Later schreven ook meerdere clubwatchers van PSV ook dat hij zou blijven.

Een extra bevestiging kwam voor veel supporters toen de linksbuiten donderdagmiddag gewoon verscheen op de training. De supporters langs de kant weten het zeker: Cody Gakpo blijft gewoon.

Twijfels
Een van de fans weet het nog niet helemaal zeker en houdt tot twaalf uur 's avonds zijn telefoon goed in de gaten. Dan sluit namelijk de transferperiode in het buitenland, waardoor ook clubs buiten ons land geen nieuwe spelers mogen kopen.

Bij de fanshop van PSV merken ze geen verschil nu Gakpo toch blijft. Zelfs toen hij dreigde weg te gaan, waren zijn shirtjes in trek. Iedereen wilde een aandenken hebben aan zijn idool, zegt een van de verkoopmedewerkers.

Ibrahim Sangaré
Niet alleen Cody Gakpo leek dit seizoen te vertrekken. Ook Ibrahim Sangaré stond dus op het verlanglijstje van veel buitenlandse clubs. Hoewel hij begin augustus een nieuw contract tekende bij PSV, meldde Chelsea zich woensdagavond nog voor de verdedigende middenvelder. Maar goed nieuws voor de supporters, want ook Sangaré trainde gewoon mee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!