PSV speelde bij vlagen gênant in Enschede, maar Jordan Teze ziet progressie

3 september 2022 om 22:10 • Aangepast 13 september 2022 om 17:14
nl
Het was met vlagen gênant wat PSV liet zien in Enschede. Toch bleven trainer Ruud van Nistelrooij en verdediger Jordan Teze rustig, na afloop van de met 2-1 verloren wedstrijd tegen FC Twente. Wel waren er wel enkele opvallende uitspraken.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“De spelers hadden niet de juiste instelling in de eerste helft”, begon Van Nistelrooij zijn verhaal. “Je weet dat Twente fel begint. Je hebt dan zelfs nog geluk dat het bij 2-0 blijft. Het had veel meer kunnen zijn.”

De trainer is ook zelfkritisch. Het feit dat zijn ploeg met een verkeerde instelling begint, rekent hij ook zichzelf aan. “Als je zo presteert als team, en daar hoor ik ook bij, verdien je het niet om te winnen. We hebben van onszelf verloren.”

"Ik zie veel progressie in de verdediging."

De zwaktes van dit PSV liggen achterin. Net als vorig seizoen krijgt de Eindhovense club te veel goals tegen. Maar volgens verdediger Jordan Teze zit er progressie in. “Vandaag staan we dan niet compact, maar in andere wedstrijden gaat het beter. Het zijn de kleine momentjes die eruit moeten.”

Een opmerkelijke uitspraak aangezien PSV dit seizoen nog niet de nul wist te houden. Een andere opvallende constatering was de tactiek van de ploeg. Vooral in de eerste helft werd veel gekozen voor de lange bal op de kleine Xavi Simons.

"De spelers hebben in de eerste helft hun taken niet uitgevoerd."

“We hebben wel kwaliteiten aan de bal om op te bouwen, maar in dit soort wedstrijden moet je slim zijn en anders voetballen”, zei de Brabantse verdediger.

Van Nistelrooij trok een andere conclusie. “De spelers hebben in de eerste helft hun taken niet uitgevoerd. Dan ga je nat. We hebben het helemaal zelf gedaan.”

En dus is de vraag hoe goed PSV is. Bij de eerste serieuze test in de Eredivisie gaat de club al onderuit. De oefenmeester maakt zich logischerwijs nog geen zorgen. “We hebben uit bij Ajax, AS Monaco en Rangers FC goed gespeeld. Dit is de eerste uitwedstrijd dat we slecht zijn. FC Twente heeft terecht gewonnen.”

Lees ook:

Zwak PSV lijdt eerste puntenverlies na dramatische start tegen FC Twente

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!