Je motor online verkopen? Carla werd bedrogen: 'Ze nemen je in de maling'

14 september 2022 om 12:45 • Aangepast 14 september 2022 om 13:03
nl
Stel er komt een man aan de deur die graag een testritje maakt op de motor die je te koop hebt staan. Hij geeft je een autosleutel als borg en rijdt vervolgens op jouw motor de straat uit. Om daarna niet meer terug te komen. En die autosleutel, die blijkt nep te zijn. Het overkwam Carla en Joan Zwekars uit Dongen afgelopen weekend. “Ik ben echt heel kwaad, ik wil dat mensen gewaarschuwd worden voor zulke types.”
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Haar man Joan had sinds een jaar een nieuwe motor, een Aprilia uit 2012. “Hij kostte tienduizend euro, daar heeft hij hard voor moeten werken. Het was een pracht van een motor.” Maar de motor is een sportief model en Zwekars kreeg uiteindelijk last van zijn rug. Dat was de reden dat hij hem te koop zette op Marktplaats.

"Mijn man is te goed van vertrouwen geweest. Hij gaf hem zelfs z’n helm mee.”

De potentiële koper nam contact met hem op en wilde graag langskomen om de motor te zien. Al snel stond hij op de stoep en Joan nam hem mee naar de achterkant van het huis waar de motor stond.

Ook Carla was op dat moment thuis, ze schatte de man tegen de dertig jaar. Hij heeft een tenger figuur en donker haar, hij zegt uit Nijmegen te komen. “Mijn man is tamelijk goedgelovig. Hij vroeg de man wel om een identiteitsbewijs maar dat had hij in zijn auto laten liggen, zei hij. Vervolgens gaf hij zijn autosleutel van een Audi. De auto zou in de straat staan maar mijn man kon niet gelijk in de straat kijken. Hij is te goed van vertrouwen geweest en gaf hem zelfs zijn helm mee.”

Na een half uur begon Carla zich zorgen te maken en na een uur belden ze de politie. Want de man op de motor kwam niet terug en er was nergens in de straat een auto te bekennen waar de sleutel bij hoorde. “We weten niet of hij een auto bij zich heeft gehad, waarschijnlijk is hij door iemand gebracht.”

"We moeten keihard werken om leuke dingen te kunnen doen en door zo’n figuur wordt dat nu afgepakt."

Ze zochten alle straten af en belden met de man, maar hij nam niet meer op. Ook op Marktplaats is de motor niet meer opgedoken. Een foto op Facebook heeft ook nog niet geholpen. “Inmiddels is die post overal in Nederland zo’n beetje gedeeld. Zelfs in Friesland en Dokkum. Maar ik vrees dat het al te laat is. Die motor is al lang het land uit.”

Het stel heeft aangifte gedaan bij de politie en heeft contact opgenomen met de RDW. “We hebben ze meteen gebeld, want als hij een ongeluk maakt met die motor zijn wij de pineut. Het overschrijvingsbewijs en het kentekenbewijs hebben we zelf, maar waarschijnlijk is het kenteken er al vanaf gesloopt.”

Ze zijn niet verzekerd voor diefstal en Carla en haar man hebben ook niet de hoop dat de motor nog ergens opduikt. “Die tienduizend euro is gewoon weg! We moeten keihard werken om leuke dingen te kunnen doen en door zo’n figuur wordt dat nu afgepakt. Ik ben heel boos. Je kunt niemand meer vertrouwen, mensen moeten echt oppassen met dit soort dingen want ze nemen je zo in de maling.”

De politie bevestigt de diefstal en de aangifte. Zij doet onderzoek naar de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!