Onrustige maanden in uitgaansleven: Breda komt met huisregels

12 oktober 2022 om 22:22 • Aangepast 20 oktober 2022 om 16:45
nl
De Bredase nachthorecazaken hanteren vanaf woensdag nieuwe huisregels. De afgelopen maanden zou het steeds onrustiger zijn in het Bredase uitgaansleven en dus is het volgens de gemeente, de politie en de lokale afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland hard nodig om de stappers weer een beetje op te voeden.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Nadat het door corona lange tijd niet mogelijk was om uit te gaan, zouden de normen en waarden in het uitgaansleven wat verschoven zijn. "Sinds maart horen we steeds vaker verontrustende signalen van partijen die toezicht houden in het uitgaansgebied", lichtte burgemeester Depla woensdag toe bij de presentatie van de nieuwe huisregels. "Het gaat over kortere lontjes, meer agressie en toenemend drugsgebruik bij jongeren."

Maar wat staat er dan in die huisregels? Bijvoorbeeld dat mensen zich moeten identificeren, dat wapens en drugs verboden zijn, dat discriminatie niet getolereerd wordt en dat bezoekers die dronken of onder invloed van drugs zijn, worden geweigerd aan de deur.

De uitgaansregels die voortaan gelden in Breda.
De uitgaansregels die voortaan gelden in Breda.

Daarnaast willen de horecazaken de stappers ook wijzen op de zogeheten uitgaansetiquette. Dat doen ze aan de hand van meerdere slogans. Denk aan 'Sluitingstijd, het is al laat. Houd het gezellig, ook als je naar huis gaat' en ‘Hou het echt, neem hem mee: Jouw eigen, geldige ID’.

En daar blijft het niet bij. Zo worden er ook Happy Ouders-avonden georganiseerd om ouders bewust te maken van hun rol, lopen er gastheren door het centrum en onderzoekt de gemeente hoe verlichting kan helpen bij het uit de stad geleiden van stappers na sluitingstijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!