PSV-spelers willen na een goed gesprek harder voor elkaar werken

14 oktober 2022 om 05:50 • Aangepast 21 oktober 2022 om 14:00
nl
Na de 3-0 nederlaag tegen Cambuur speelde PSV drie goede wedstrijden op rij. Volgens trainer Ruud van Nistelrooij en verdediger André Ramalho willen ze bij de Eindhovense club harder voor elkaar werken. Is het kwartje in Eindhoven gevallen?
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Nee, dit is niet zomaar een kwartje dat valt”, zei Van Nistelrooij resoluut na de ruime overwinning op FC Zürich (5-0). We zijn al vier maanden aan het werken. Het is een proces.” Een logisch antwoord van de oefenmeester, gezien de stijgende lijn die in het Philips Stadion te zien is.

Het bewijst ook maar weer dat voetbal een dagvers product is. Een kleine twee weken geleden was het bijna crisis in Eindhoven na de nederlaag tegen Cambuur (3-0). Toch is PSV na die verliespartij wel degelijk anders gaan voetballen.

"In het begin was iedereen in vorm, maar presteerden we minder als team."

Rechtsback Phillipp Mwene gaf woensdagmiddag voor de Europa League-wedstrijd al aan dat het team met elkaar in gesprek is gegaan na die beschamende nederlaag in Friesland. De organisatie bij PSV ziet er sinds die tijd beter uit. Ook werken de spelers harder voor elkaar. Mwene gaf aan dat er iets is veranderd in de kleedkamer. Collega André Ramalho ging dieper in op de woorden van zijn teamgenoot.

“We zijn als collectief gegroeid. In het begin was iedereen in vorm, maar presteerden we minder als team. Het is moeilijk om het verschil te verklaren maar we zijn ons steeds meer bewust van het feit dat we elkaar moeten helpen.”

"We hebben als team grote stappen gemaakt."

De trainer sloot zich aan bij de woorden van Ramalho. “Het is een sterk collectief. We hebben als team grote stappen gemaakt. Er is meer bewustwording dat we het samen moeten doen. De stijgende lijn is ingezet.”

Toch is er nog geen reden voor hosanna in Eindhoven, na drie overwinningen inclusief twee clean sheets op rij. Er komt een druk en moeilijk programma aan. Zo wacht zondagmiddag FC Utrecht-thuis. “Dat zijn prachtige uitdagingen. Ik kijk er naar uit”, stelt Van Nistelrooij.

LEES OOK: PSV wint eenvoudig van FC Zürich en blijft ook na het WK actief in Europa

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!