Vijf uur in de wachtrij en nog niet naar Faro kunnen vliegen

16 oktober 2022 om 13:04 • Aangepast 17 oktober 2022 om 11:29
nl
De frustratie spat ervanaf bij Thom Verheul uit het Groningse Haren. "Eindhoven Airport doet een gooi naar de slechtste luchthaven van Europa", briest hij zondagochtend. Hij wilde zaterdag naar Faro vliegen en hoewel hij vijf uur van tevoren in de wachtrij ging staan, lukte het niet om op tijd in het vliegtuig te zitten. Zijn koffers zijn al wel vertrokken.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

"Het is toch verschrikkelijk. Niemand hier van Transavia, niemand van Corendon, niemand van Tui. Geen enkele informatie te krijgen, wat een planning", zegt de boze reiziger.

800 euro extra kosten heeft hij gemaakt voor een hotel in Eindhoven en nieuwe tickets op zondag. "En het personeel zegt dat ik het geld niet terugkrijg, omdat ze zich niet verantwoordelijk voelen." Desondanks is hij weer vijf uur voordat zijn vlucht vertrekt op Eindhoven Airport. Hopelijk lukt het deze keer wel om op tijd door de security te komen.

Hij was niet de enige gedupeerde reiziger. Ook Patrice van Trigt stond in de rij voor de vlucht naar Malaga. Uiteindelijk bleek de gate gesloten en miste ze haar vlucht. "Het toestel stond voor onze neus, maar we mochten samen met tig anderen niet meer aan boord. Zeker honderd mensen hebben de vlucht gemist", klaagt Patrice. "Inderdaad niemand die je helpt. Hele vakantie in de soep. Morgen naar het reisbureau en afwachten."

Net als andere luchthavens in Nederland kampt Eindhoven Airport met vertragingen door drukte en personeelstekort. Daarnaast heeft Eindhoven regelmatig te maken met haperende systemen. Dit keer deed de lopende band bij de security het niet. Daar was door ziekmeldingen al een tekort aan beveiligers.

Hoeveel reizigers zaterdag hun vlucht hebben gemist, is niet bekend. Twee weken geleden was het ook raak bij de luchthaven. Toen werkte het bagagesysteem niet en zaten honderden reizigers vast.

Foto: Patrice van Trigt.
Foto: Patrice van Trigt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!