Verijdelde knokpartij leidt tot spandoeken in het PSV-stadion

16 oktober 2022 om 16:41 • Aangepast 17 oktober 2022 om 15:56
nl
De aangekondigde, maar verijdelde vechtpartij zaterdag tussen voetbalhooligans van PSV en FC Utrecht, heeft zondagmiddag tijdens de wedstrijd tussen de twee clubs een staartje gekregen in het Philips Stadion.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Daar ontrolden supporters van beide clubs spandoeken met teksten, gericht aan de tegenpartij. Als eersten kwamen de FC Utrecht-supporters met doeken waarop stond 'Info PSV, we call the police, Kanker PSV'. Dat slaat waarschijnlijk terug op de vechtpartij die fans van de harde kern met elkaar hadden afgesproken, zaterdagavond in Best.

Het spandoek van de FC Utrechtsupporters
Het spandoek van de FC Utrechtsupporters

De politie wist van het voornemen om te gaan vechten en hield zaterdag beide harde kernen in de gaten. Hierdoor kwam ze FC Utrecht-supporters op het spoor die met een aantal auto's op een parkeerplaats bij Best stonden. 47 hooligans werden opgepakt. Ook werd een groot aantal wapens en vuurwerk in beslag genomen.

Supporters van FC Utrecht reageerden zondagmiddag met het spandoek in het stadion verbolgen op de politieactie, die ze de Eindhovense fans verwijten. Een aantal PSV-supporters liet dat niet op zich zitten en reageerde door ter plekke een nieuw spandoek te maken. Er werd een soort muur gemaakt, waardoor niemand erbij kon toen de tekst op het doek gespoten werd. Daarop was te lezen: 'Laat je vuisten spreken, geen doeken. Tot snel!'

De wedstrijd werd zondagmiddag overigens met 6-1 gewonnen door PSV.

LEES OOK:

Politie voorkomt knokpartij tussen hooligans van FC Utrecht en PSV

50 Voetbalfans aangehouden in Best, mes en knuppels in beslag genomen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.