Liveblog

112-nieuws: viertal opgepakt voor fraude • familie Hebe blij met steun

18 oktober 2022 om 18:48 • Aangepast 31 oktober 2022 om 15:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

22.30

Familie van vermiste Hebe (10) bedankt iedereen voor steunbetuigingen

De familie van het 10-jarige meisje Hebe uit Vught dat sinds maandagavond wordt vermist samen met haar 26-jarige begeleidster, bedankt iedereen voor de steunbetuigingen die ze hebben ontvangen. Dat laat de familie weten in een persverklaring via de organisatie Namens de Familie.

LEES OOK: Familie van vermiste Hebe (10) bedankt iedereen voor steunbetuigingen

18.35

Geen auto in water gevonden bij zoektocht naar vermiste Hebe (10)

Bij de zoektocht naar het 10-jarige meisje Hebe en haar begeleidster in Waspik is geen auto gevonden in het water bij een bedrijventerrein aan de Hooiweg. Dat zegt burgemeester Sacha Ausems van Waalwijk, waar Waspik onder valt. Volgens de burgemeester is er alleen een oliespoor gevonden.

LEES OOK: Geen auto in water gevonden bij zoektocht naar vermiste Hebe (10)

17.30

Zoektocht naar Hebe en Sanne: sporen in het water gevonden in Waspik

In Waspik zijn sporen in het water gevonden. Mogelijk gaat het om een auto. Dat bevestigt de politie. Er werd een melding gedaan op P2000, het landelijk netwerk van de hulpdiensten, dat er een auto was gevonden. In Waspik zocht dinsdagmiddag ook een team vrijwilligers naar de vermiste Hebe (10) en Sanne (26) die sinds maandag zijn verdwenen.

LEES OOK: Zoektocht naar Hebe en Sanne: sporen in het water gevonden in Waspik

16.19

Politie pakt vier mensen op voor fraude

De politie heeft drie mannen en een vrouw aangehouden voor hypotheekfraude. Ze worden er van verdacht te hebben geknoeid met allerlei financiële gegevens en salarisstroken om er zo op illegale wijze beter van te worden.

Het gaat om twee mannen uit Breda van 27 en 47, een 53-jarige vrouw uit Breda en een 53-jarige man uit Teteringen. De verdachten zijn allemaal bekenden van elkaar. De politie kwam ze op het spoor nadat de hypotheekverstrekker aangifte deed.

14.50

Politie haalt verwarde man uit huis

Een verwarde man is dinsdag door de politie uit zijn huis in de Amatastraat in Eindhoven gehaald. Waarom de man uit zijn huis moest is niet duidelijk. Omdat de man niet wilde meewerken zette de politie onderhandelaars in. Uiteindelijk kwam de politie in het huis en kon de man aanhouden.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
14.00

Drugsafval gedumpt in Netersel

Op een klein bosgebied aan de Polderdijk in Netersel zijn dinsdag zo'n dertig vaten gedumpt. In de vaten zat vermoedelijk drugsafval. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmanteling onderzoeken het afval. Mogelijk staat de dumping in verband met de grote drugsactie van maandag.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
13.50

Bestuurster wordt onwel en belandt met auto in de sloot

Op de A67 bij Eersel is een automobiliste vermoedelijk onwel geworden en met haar auto in een sloot terechtgekomen. Bij het ongeluk werd een helikopter opgeroepen om de trauma-arts. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
13.00

Man (27) opgepakt voor drugshandel

Een 27-jarige man uit Oudenbosch is maandagavond aangehouden voor drugshandel. De verdachte had meerdere zakjes met drugs op zak. Agenten zagen dat de man vermoedelijk drugs aan iemand had verkocht en lieten hem stoppen voor een controle. In de auto roken ze een henneplucht. Bij het fouilleren van de man vond de politie meerdere zakjes met drugs. Daarop is man aangehouden. Hij zit nog vast.

12.45

Man en vrouw uit Zeeland opgepakt met drugs en inbrekersmaterialen

Een man (33) en een vrouw (30) uit Sluiskil (zeeland) zijn maandagnacht aangehouden aan de Gezellenlaan in Roosendaal. Ze hadden GHB en materialen om in te breken op zak. Een buurtbewoner tipte de politie nadat hij het stel in de buurt over schuttingen en hekken zag kijken. Agenten hielden het stel aan en vonden de drugs en inbrekerstuig.

12.00

Dode bij steekpartij in huis Tilburg, man opgepakt

Bij een steekpartij in een huis aan de Bisschop Godschalkstraat in Tilburg is dinsdagochtend een dode gevallen. Het is nog niet duidelijk of het om een man of een vrouw gaat. De politie heeft een man aangehouden. Wat er zich in het huis heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. Forensische specialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van de steekpartij.

10.45

Grote brand in hooischuur in Prinsenbeek

LEES OOK:
Dode bij steekpartij in huis Tilburg, man opgepakt

In een hooischuur aan de Brielsedreef in Prinsenbeek heeft dinsdagochtend een grote brand gewoed. De schuur staat in het buitengebied van Prinsenbeek. Het vuur brak rond kwart voor elf uit. Volgens de veiligheidsregio werden de machines op tijd uit de brandende schuur gereden. In de stal stonden ook kalveren. Het lukte de brandweer om de meeste kalveren uit de stal te krijgen. Enkele kalveren overleefden de brand niet. Het vuur is inmiddels onder controle.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
08.35

Politie zoekt getuigen van ongeluk in Best

De politie zoekt getuigen van een ongeluk bij het Joe Mann paviljoen in Best. Het ongeluk gebeurde zondag rond halfzes. de bestuurder van een Buggy reed na een aanrijding met een persoon door, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Het slachtoffer heeft meerdere botbreuken.

08.15

Minder vliegverkeer op Eindhoven Airport door mist

Vanwege de dichte mist is er momenteel minder vliegverkeer op Eindhoven Airport. Dat meldt de luchthaven dinsdagochtend op Twitter. Het vertrek vanaf Eindhoven Airport is weer mogelijk. Vier vliegtuigen zijn inmiddels vertrokken vanaf de luchthaven. Inkomende vluchten wijken uit naar andere luchthavens.

LEES OOK: Minder vliegverkeer op Eindhoven Airport door mist

07.45

Brand kazerne Oirschot onder controle

De brand die dinsdagmorgen uitbrak in een opslagloods op de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot is onder controle. Er lagen balen kleding en er stond een elektrisch voertuig. Ook de gevel en het dak hebben schade opgelopen. De kleren worden buiten afgeblust, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. Over de oorzaak van de brand, die rond zeven uur uitbrak, is niets bekend. De brandweer was met zeker drie wagens paraat.

07.30

Brandje in vrachtwagen

Rond half zeven dinsdagmorgen is er brand uitgebroken in een vrachtwagen, die geparkeerd stond aan de Keizersveer in Raamsdonksveer. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brand begon waarschijnlijk in een apparaat dat achter in de vrachtwagen staat. De politie heeft tijdens het blussen de weg afgesloten voor het verkeer.

De brandweer had het vuur snel onder controle (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer had het vuur snel onder controle (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
07.05

Brand in loods kazerne Oirschot

In een loods op de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot is rond zeven uur een grote brand uitgebroken. Over de oorzaak is niets bekend, evenmin is duidelijk wat er in de loods staat. De brandweer is met zeker drie wagens paraat.

07.00

Vrouw en kind nog niet terecht

De politie is in de omgeving van Vught al uren op zoek naar een vrouw en een kind, die worden vermist. Ze zouden mogelijk in een zwarte Kia Picanto rijden. Het gaat om een 26-jarige vrouw. Zij is 1,78 meter lang, heeft halflang haar en blauwe ogen en is de begeleidster van het kind. Het meisje is 10 jaar, heeft blond haar en is 1,40 meter lang. Via Burgernet is gevraagd uit te kijken naar het tweetal. Ook de moeder van het meisje vraagt om hulp.

LEES OOK: Vrouw (26) en meisje (10) vermist, moeder van kind maakt zich grote zorgen

06.20

Snelbussen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom

Tot zeker drie uur donderdagmiddag rijden er geen treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Dit is een gevolg van de aanrijding, maandagmorgen in Bergen op Zoom. Toen werd op een overweg over de Marconilaan een stilstaande en lege bus doormidden gereden door een trein. Hierbij raakte wonderwel niemand gewond.

Er rijden voorlopig snelbussen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom; tussen de Scheldestad en de provincie Zeeland is wel treinverkeer mogelijk.

LEES OOK: Nuri filmde hoe trein stilgevallen bus ramde: 'Zo heftig, wilde nog helpen

06.10

Politie zoekt verder naar drugs

De politie gaat deze dinsdag in samenwerking met onder meer Defensie verder met haar zoektocht naar drugs en bewijzen voor witwassen van crimineel geld. Onder meer in Eindhoven begon maandag in alle vroegte een enorme actie, waarbij ruim duizend mensen zijn ingezet. Op die eerste dag zijn negen mensen aangehouden en werden auto's, drugs, geld, wapens en munitie gevonden. Veel inzet was er op drie woonwagenkampjes in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!