Liveblog

112-nieuws: overval tankstation Steenbergen • Boerenbond Drunen overvallen

21 oktober 2022 om 20:19 • Aangepast 1 november 2022 om 12:51
nl
In dit liveblog hebben we je deze vrijdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

19.40

Overvaller met zwart mondkapje en gele tas

Een minuut of twintig voor sluitingstijd is vrijdagavond het Boerenbond-filiaal in Drunen overvallen. Het gaat om één dader. Hij joeg een medewerker de stuipen op het lijf met een steekwapen. Er raakte niemand gewond. Mogelijk heeft hij wat buit gemaakt.

De man droeg een zwarte broek, een lichte jas, sneakers en een zwart mondkapje. De dader zou 1,80 meter lang zijn en een normaal postuur hebben. Hij had een gele tas bij zich. De politie raadt mensen die hem zien aan geen actie in zijn richting te ondernemen, maar wel snel contact op te nemen met haar. Ondertussen zijn agenten driftig op zoek naar hem. De man zou richting het centrum van Drunen zijn gevlucht.

De politie doet ook binnen onderzoek (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie doet ook binnen onderzoek (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Politie voor de deur van de overvallen Boerenbond in Drunen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Politie voor de deur van de overvallen Boerenbond in Drunen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
19.20

Tankstation Steenbergen overvallen

Een man heeft vrijdagavond een tankstation in Steenbergen overvallen. Hij bedreigde een medewerker met een mes en ging er uiteindelijk zonder buit vandoor. De medewerker raakte niet gewond. De politie is direct met een 'flinke zoekactie' begonnen, zo meldt een woordvoerder. Ook zullen camerabeelden worden bekeken. Het gaat om het AVIA-tankstation aan de Nassaulaan. De overval werd om twintig over zeven gemeld.

De dader is een licht getinte man van ongeveer 1,70 meter. Hij droeg een zwarte jas met capuchon, een spijkerbroek en zwarte schoenen met witte tinten. Hij sprak Nederlands met een accent. De man is op een fiets gevlucht. In een Burgernet-melding wordt geadviseerd de man niet te benaderen, maar wel de politie te bellen.

18.20

Gewonde vos gered

De brandweer heeft vrijdag aan het begin van de avond in Dorst een gewonde vos gevangen. Het dier lag achter een hekwerk aan de Wethouder Van Dijklaan. Medewerkers van de dierenambulance waren er al en kregen zo hulp. De vos is in een draagbare kooi gestopt en met de dierenambulance afgevoerd. Het is niet bekend waardoor de vos gewond is geraakt en hoe het met het dier is.

De brandweerman die de vos ving (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweerman die de vos ving (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
Beet: de brandweerman gaat in Dorst een gewonde vos opscheppen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
Beet: de brandweerman gaat in Dorst een gewonde vos opscheppen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De vos wordt overgedragen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De vos wordt overgedragen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
17.50

Ongeluk op A2, enorme vertraging

Pech voor de mensen die vanuit Eindhoven op de snelweg A2 op weg zijn naar Utrecht. Tussen afrit Sint-Michielsgestel en knooppunt Empel staat een file van 7 kilometer wat een vertraging van bijna 50 minuten met zich meebrengt. Oorzaak is een ongeluk, de linkerrijstrook is dicht. Ook elders in Brabant is het druk op de snelwegen. Zo kampen weggebruikers op de A58 tussen Breda-West en Rucphen met een extra reistijd van een kwartier. Hier is een file van 8 kilometer ontstaan.

Volgens een woordvoerder van de ANWB is het aantal filekilometers vergelijkbaar met dezelfde periode vorig jaar. "Dit hadden we verwacht bij de wisseling van de herfstvakantie, wanneer het ene deel van het land terugkomt en het andere deel vertrekt", zegt een woordvoerder. Er waren volgens de ANWB verder geen bijzonderheden zoals grote ongelukken.

Wachten op privacy instellingen...
17.30

Drukke avondspits door herfstvakantie

Het was al vroeg druk op de snelwegen in Brabant. Volgens de ANWB wordt dit onder meer veroorzaakt door de herfstvakantie, die voor het zuiden is begonnen. De grootste vertraging deed zich tegen half vijf voor op de snelweg A58. Tussen de afslagen Tilburg-Centrum West en Ulvenhout moest toen rekening worden gehouden met een extra reistijd van ongeveer een half uur. Hier stond een file van 16 kilometer in de richting van Breda. Tussen Moergestel en knooppunt Batadorp liep het ook vast. In de richting van Eindhoven vormde zich daar een file van 15 kilometer, ofwel een vertraging van ongeveer 25 minuten.

Ook op diverse andere snelwegen in Brabant, zoals de A16, de A27, de A50 en de A73, zijn er files ontstaan. Langer dan een kwartier vertraging werd rond half zes nergens gemeld.

15.13

Mogelijk telefoon van Sanne gevonden

Duikers hebben vrijdagmiddag in het water bij knooppunt Empel bij Den Bosch, waar woensdagavond de overleden Hebe (10) en Sanne (26) werden gevonden, een telefoon gevonden. De politie meldt dat het toestel 'zeer waarschijnlijk van Sanne is'. Door het vervolgonderzoek werd de linkerrijstrook van de snelweg A59 afgesloten.

Een beeld van de zoektocht bij Empel (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
Een beeld van de zoektocht bij Empel (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
14.20

Bouwvakkers vallen meters naar beneden

In een pand op de hoek van de Peperstraat en de Parade in Den Bosch zijn twee bouwvakkers meters naar beneden gevallen. Ze stonden op een steiger of ladder toen het door nog onbekende oorzaak mis ging. De slachtoffers zijn aanspreekbaar met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Vlijmen. De ander is een man van 58 uit Berlicum.

Er werd groot alarm geslagen (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
Er werd groot alarm geslagen (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
13.20

Tienduizenden euro’s aan boetes uitgedeeld

Er zijn donderdag in Brabant en Zeeland ruim 250 automobilisten bekeurd die waren afgeleid tijdens het autorijden. Veel van hen hielden een telefoon vast. In totaal kwam de politie tot ruim 90.000 euro aan boetes. De politie deelde de boetes uit in Tilburg, Breda, Bergen op Zoom en Vlissingen.

Veel van de overtredingen werden geconstateerd door de politie met een zogeheten monocam. Die slimme camera constateerde op de A58 bij Bavel 83 overtredingen en op de A4 bij Bergen op Zoom 60 overtredingen.

12.09

Duikers onderzoeken water bij knooppunt Empel

Bij het knooppunt Empel bij Den Bosch, waar woensdagavond de overleden Hebe (10) en Sanne (26) werden gevonden, vindt vrijdagochtend opnieuw onderzoek plaats.

De politie is met meerdere duikers aanwezig om het achterliggende water bij het knooppunt uit te kammen. "Het gaat om een vervolgonderzoek, maar meer kunnen we niet melden", vertelt een woordvoerder. De linkerrijstrook van de A59 is afgesloten.

LEES OOK: Ongeval Hebe en Sanne: politieduikers kammen water uit bij knooppunt Empel

09.39

Ongeval op de N65

Op de N65 tussen Vught en Helvoirt zijn vrijdagochtend twee auto's op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde richting Tilburg. De weg werd korte tijd afgezet. Er vielen geen gewonden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.51

Beloning voor gouden tip kippendumper

In een bos bij Bergen op Zoom zijn vorige week ruim dertig kippen en kuikens gedumpt. Een grote meerderheid is inmiddels gevangen maar voor zeker dertien zijdehoenders kwam de redding te laat. Comité Dierennoodhulp looft een beloning van 250 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader. Volgens het comité woont de dader waarschijnlijk in de omgeving.

Boswachter Erik de Jonge ontdekte de dieren vorige week vrijdag na een melding. Hij durfde de kippen niet meteen te vangen vanwege de heersende vogelgriep.

De loslopende kippen gaan in de klaarstaande kisten (foto: Erik de Jonge)
De loslopende kippen gaan in de klaarstaande kisten (foto: Erik de Jonge)
08.14

Motorrijder gewond na botsing

Een motorrijder is vrijdagochtend op de Jan Mertenslaan in Dongen met een auto gebotst. De auto kwam uit de Sint Josephstraat en zag de motorrijder over het hoofd. De motorrijder raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
07.15

file na ongeluk op A65

Op de A65 bij Den Bosch is vrijdagochtend in de richting van Tilburg een ongeluk gebeurd. Op de hoogte van Helvoirt zijn twee rijstroken afgesloten. Achter het ongeluk staat een file. Het verkeer heeft een vertraging van ongeveer twintig minuten.

07.00

Weer treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom

Op het traject tussen Roosendaal en Bergen op Zoom rijden vanaf zeven uur weer treinen. Dat meldt de NS. De schade aan spoor is weer verholpen. Eerder deze week botste op een spoorwegovergang in Bergen op Zoom een trein tegen een bus die stilstond op het spoor. Daardoor raakte het spoor beschadigd en was er enkele dagen geen treinverkeer mogelijk.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
01.00

Overval op woning in Helmond, bewoner aangehouden

De bewoners van een huis aan het Hollandhof in Helmond zijn donderdagnacht overvallen. Het zou gaan om twee overvallers. Het duo was bewapend met een 'langwerpig voorwerp'. De bewoonster werd bedreigd en omver geduwd. De daders gingen er met een onbekende buit vandoor.

Na de melding doorzochten agenten het huis en een auto. Een van de andere bewoners is aangehouden. Hij wordt verdacht van het bezit van verdovende middelen en is meegenomen naar het bureau. Volgens de politie staat de aanhouding los van de overval.

De politie verspreidde nog een signalement van beide overvallers:
Overvaller 1: 1,75 meter lang, slank en mannelijk postuur, jonge mannelijke stem.
Overvaller 2: kleiner, slank postuur, jonge mannelijke stem.

Beiden waren volledig donker gekleed en droegen zwarte bivakmutsen en zwarte handschoenen.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
20.10

Auto's botsen in Rijen

Op het Raadhuisplein in Rijen zijn donderdag aan het begin van de avond twee auto’s tegen elkaar gebotst. Een van de inzittenden werd in een ambulance nagekeken, maar het slachtoffer hoefde niet naar een ziekenhuis. Een deel van het Raadhuisplein was een tijdje afgesloten voor het verkeer voor de afwikkeling van het ongeluk. Een bergingsbedrijf heeft beide beschadigde auto’s getakeld en afgevoerd.

De beschadigde auto's (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De beschadigde auto's (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
18.15

'Drugshuis' in Valkenswaard dicht

Een huis aan De Meule in Valkenswaard gaat met ingang van deze donderdag voor drie maanden op slot. Burgemeester Anton Ederveen heeft dit besloten, omdat in het pand hennepkwekerijen werden gevonden. De politie ontdekte ze op 19 augustus tijdens het doorzoeken van de woning. Ederveen gaat ervan uit dat de softdrugs voor de handel bestemd waren. Hij verwacht dat met de sluiting de openbare orde en veiligheid zullen worden gewaarborgd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!