Beste vriend van omgekomen Sanne wordt bedreigd: 'Ik heb niets gedaan'

22 oktober 2022 om 14:41 • Aangepast 2 november 2022 om 10:11
nl
De beste vriend van de omgekomen Sanne heeft al dagen niet geslapen. Niet alleen verloor hij zijn beste vriendin, hij wordt ook met de dood bedreigd door wildvreemde complottheoristen. "Maar ik zwicht niet voor toetsenbordridders. Het moet vanaf nu over Sanne en Hebe gaan."
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Mark Deckers uit Nuenen kan de tranen niet bedwingen zaterdagmiddag. "Ze zeggen dat ik het gedaan heb. Mensen die mij niet kennen lezen die verhalen en geloven ze. En het erge is, ik snap die mensen ergens nog ook. Maar het is allemaal niet waar."

"Iemand wilde 10.000 euro uitloven om mij door het hoofd te schieten."

De lichamen van Sanne en Hebe werden woensdagavond gevonden in een auto bij Den Bosch. De wagen is vermoedelijk uit de bocht gevlogen. Dagenlang werd er naar de twee gezocht. Er werd zelfs een AMBER Alert verstuurd. Tijdens die zoektocht kwam Mark veelvuldig in de media om mensen te vragen om mee te zoeken.

Mark hoorde woensdagavond het noodlottige nieuws over Sanne en Hebe, en hij was klaarblijkelijk niet de enige. Terwijl hij alle ellende probeerde te verwerken begon hij ook direct bedreigingen te ontvangen. De bedreigingen waren zelfs zo serieus dat Mark aangifte heeft gedaan.

"Ik kreeg opeens een telefoontje. Dat iemand 10.000 euro wilde uitloven om mij door het hoofd te laten schieten. en 20.000 aan wie mijn zoontje zou ontvoeren. Dan zou ik voelen wat de ouders van Sanne en Hebe nu voelen."

"Ze denken dat ik het gedaan heb."

Daar bleef het niet bij. De wildste verhalen doen volgens Mark de rondte. "Over dat ik haar ontvoerd heb, of dat ik zelfs degene was die achter het stuur zat. Dan denk ik: hoe kan dat nou? Denken mensen dat ik na het ongeval uit de auto ben gekropen en met natte kleren terug naar huis ben gelopen? Mensen, denk eens logisch na."

Op sociale media werd het verleden van Mark veelvuldig aangehaald. Online zijn veel oude artikelen te vinden waarin Mark wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Maar het Openbaar Ministerie stelde dat dat onterecht was. "Mensen snappen dat niet, lijkt het. Ze denken dat ik het destijds gedaan heb. Maar dat is niet zo. Daar was justitie het op alle fronten mee eens."

Door alles heeft hij sinds maandagavond niet geslapen.

"Het bizarre is dat je op een gegeven moment niets meer voelt. Ik sprak met mezelf af om pas te stoppen met zoeken als we Sanne en Hebe gevonden zouden hebben. Nu is dat het geval, en dan ga ik naar bed, maar ja, ik slaap niet meer. Het lijkt nu enkel wachten. Wachten tot ik verder kan gaan met mijn leven."

"Ik schaam me kapot dat het al dagen over mij gaat."

De aangifte die er nu ligt, wordt door de politie zeer serieus genomen, vertelt Mark. Hij vindt het fijn dat de politie alles zo hoog opneemt. Toch weigert hij zichzelf veel van 'dat idiote volk' aan te trekken. "Dan zou ik zwichten voor die toetsenbordridders. En dat ga ik niet doen. Nee, ik heb ook tegen de politie gezegd dat ik absoluut niet zwichten zal. En daarmee moet het afgelopen zijn."

Want dat vindt Mark naar eigen zeggen nog het ergste: dat hij nu opeens het nieuws is.

"Ik schaam me kapot dat het al dagen over mij gaat. Het is mensonterend. Ik doe mijn verhaal nu, maar ik vind dat het daarna afgelopen moet zijn. Nederland moet weten hoe prachtig, knap en zorgzaam Sanne was. Daar moet het over gaan, en dat mag iedereen weten", besluit hij.

LEES OOK:

Peter tipte politie over vindplek Hebe en Sanne: 'Was ik maar gaan kijken'

Politie zocht al dag eerder op plek waar auto Sanne en Hebe gevonden is

Portret van Hebe en Sanne: 'Een heel bijzondere band'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!