Nova (11) kan grunten als een heavy metal-ster en ontmoet haar idool

23 oktober 2022 om 14:52 • Aangepast 2 november 2022 om 10:35
nl
Een droom kwam zaterdagavond uit voor de elfjarige Nova uit Rosmalen. Ze was vorig jaar een grote hit met een filmpje waarin ze liet zien dat ze kan grunten als een echte heavy metal-ster, zaterdag mocht ze op uitnodiging van haar favoriete band Arch Enemy naar het concert toe. Als klap op de vuurpijl ontmoette ze achteraf Alissa, het boegbeeld van de band en het grote voorbeeld van Nova.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

"Het was heel speciaal om ze een keer in het echt te zien", blikt Nova samen met haar moeder terug. Het was een langgekoesterde wens van de jonge heavy metal-ster, die vorig jaar in het RTL-programma Game of Talent iedereen omverblies met haar grunt-talent.

In dat programma zong ze het nummer The Eagle Flies Alone van Arch Enemy, niet veel later kreeg ze plotsklaps een videoboodschap van zangeres Alissa. Want ook zij had het grunt-talent van Nova gehoord. Dit weekend zag ze haar idolen eindelijk in het echt. "De band zou eigenlijk vorig jaar al in de Brabanthallen spelen maar door corona ging dat niet door."

Een meet & greet mét een knuffel (eigen foto).
Een meet & greet mét een knuffel (eigen foto).

Zelf een ster
Dat Nova door de band als speciale gast was uitgenodigd, bleef bij de rest van de concertgangers niet onopgemerkt. "Ze werd herkend door de andere fans vanwege haar video's van het grunten", zegt moeder Eva.

De elfjarige is dus hard op weg om zelf een ster te worden. "Ze is er zelf heel koel onder", vertelt Eva. "Af en toe vind ze het nog gek als mensen haar dan aanstaren omdat ze haar herkennen. Maar ze vindt het stiekem ook wel heel gaaf."

In deze video zijn de zangkunsten van Nova te zien en horen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!