Ruud van Nistelrooij zag zijn ploeg goed voetballen ondanks nederlaag

23 oktober 2022 om 17:57 • Aangepast 2 november 2022 om 16:28
nl
Een knotsgekke wedstrijd was het zondagmiddag in Groningen. Maar voor PSV was het vooral een vervelende pot. Voor de derde keer dit seizoen verloor het in een uitwedstrijd. Dit keer na drie tegengoals in zes minuten. Toch zag Van Nistelrooij een goed voetballend PSV.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Nee, de trainer was uiteraard niet tevreden met de uitslag. Maar opsommend kwam Ruud van Nistelrooij tot de conclusie dat PSV helemaal niet zo slecht gespeeld had als de uitslag (4-2) deed vermoeden. “Op basis van het veldspel, hoe je zelf voetbalt, hoeveel kansen je creëert en hoe dominant je bent, is het gewoon een goede wedstrijd. Dat klinkt raar, want het resultaat is slecht.”

Met name achterin zag het er ouderwets slecht uit bij de Brabanders. Armando Obispo ging bij de eerste tegengoal opzichtig in de fout. Toch bleef de oefenmeester mild voor de centrale verdediger. “Fouten maken kan en mag. Als je zoveel speelt, dan kan een slippertje een keer gebeuren. Alleen dat we daarna bij een spelhervatting ook staan te slapen, dat kan niet.”

"In negen van de tien gevallen win je dit soort wedstrijden. "

Luuk de Jong moest vanaf de bank zien hoe het in zes dramatische minuten fout ging voor PSV.. Hij legde na afloop uit wat hij zag. “Er was niks aan de hand en dan valt uit het niets de 1-0. Zij krijgen dan een energie en wij zijn het even kwijt. Ze maken goede goals hoor, maar dit mag nooit gebeuren.”

Ook de spits zag dat de Eindhovenaren genoeg kansen creëerden, maar het afmaken ontbrak. “In negen van de tien gevallen win je dit soort wedstrijden. Je ziet niet vaak dat je maar twee goals maakt bij zoveel kansen.”

"We moeten door en morgen staan we weer op."

Het ongeloof was dus groot bij PSV. Vooral ook omdat iedereen dacht dat de topclub de weg naar boven weer had ingezet. “Dat dachten wij ook”, vertelde de spits. “We waren de laatste tijd echt goed bezig en op de goede weg. Het is zonde dat je er vandaag vanaf gaat.”

Donderdag wacht de volgende wedstrijd. Dan komt Arsenal naar het Philips Stadion. Luuk de Jong kan dan, als alles volgens schema loopt, negentig minuten spelen. Een opsteker die de Eindhovenaren goed kunnen gebruiken. Voor nu is het uithuilen en opstaan of zoals Ruud van Nistelrooij zei: “We moeten door en morgen staan we weer op.”

Lees ook: PSV gaat na zes dramatische minuten onderuit in Groningen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!