Anja en Peter hopen met een beloning 'hun' overval eindelijk af te sluiten

24 oktober 2022 om 18:23 • Aangepast 2 november 2022 om 16:38
nl
Anja en Peter van der Horst werden vier jaar geleden met grof geweld overvallen in hun villa in Rosmalen. Om eindelijk een punt achter de nare periode te kunnen zetten, loven Anja en Peter 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de daders. Maar navraag bij Justitie leert dat beloningen eigenlijk nooit zo'n tip opleveren. Peter: "Als dit niet werkt, dan weet ik het ook niet meer."
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

Het is maart 2018 als drie gemaskerde mannen de villa binnenvallen. De overvallers gebruiken pepperspray en blijven anderhalf uur lang binnen. Ze houden het echtpaar onder schot en zoeken naar kostbare spullen. Toen de twee dochters uit het gezin thuiskwamen dreigden ze zelfs om de meisjes te verkrachten.

"De liefde kruipt waar het niet gaan kan."

Na de overval ging het stel een jaar lang uit elkaar, de frustratie en emotie zijn nog steeds voelbaar. Als het nu nog steeds zo stil blijft dan raakt het stel langzaam ten einde raad. Na al die jaren hoopt het stel de zaak eindelijk tot afronding te kunnen brengen. "Als ze gepakt worden kunnen wij het ook afsluiten." Het gaat ondertussen wel al wat beter tussen Anja en Peter en ze zijn weer bij elkaar. "De liefde kruipt waar het niet gaan kan hè", zegt Peter lachend.

"We zitten nu het grootste deel van de tijd ook in Spanje omdat we ons hier veilig en op ons gemak voelen. We wonen ook niet meer in het huis waar het toen allemaal gebeurd is."

Het kwam door het programma Opsporing Verzocht dat het echtpaar dacht aan het beschikbaar stellen van de beloning. "Daar kwamen veel zaken in voor die al langer open stonden, toen dacht ik aan wat ons overkomen is", zegt Peter. "Ik heb een jaar na de overval wel een tip gehad van iemand die dacht te weten wie de opdrachtgevers waren." Deze tip gaf Peter door aan de politie maar daar kwam niks uit.

"Ze moeten gepakt worden zodat anderen niet ook de dupe worden."

Dat Anja en Peter de daders voor de rechter willen zien is niet alleen eigenbelang. "Ze moeten gepakt worden zodat anderen niet ook slachtoffer worden", legt Peter uit. "Ze zullen het vast vaker gedaan hebben of nog vaker doen. Als ze steeds maar niet opgepakt worden, dan is het wel heel gemakkelijk voor ze."

LEES OOK:

Beloning leverde afgelopen 10 jaar nooit gouden tip op

Dit is waarom Anja 4 jaar na brute overval 15.000 euro tipgeld uitlooft

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!