Liveblog

112-nieuws: wapens gevonden in huis • auto in brand op A2

27 oktober 2022 om 15:49 • Aangepast 8 november 2022 om 12:54
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

21.13

Meisje (17) vermist

Een 17-jarig meisje werd vermist in de omgeving Dongen. Rond tien uur was ze terecht.

Wachten op privacy instellingen...
19.21

Woningbrand in Helmond

De brandweer is met drie voertuigen aanwezig bij een woningbrand aan de Anjerstraat in Helmond. De brand is op de begane grond. Het zou volgens de brandweer gaan om een leegstaande woning. Om iets voor acht uur is de brand onder controle. De brandweer moest met een kettingzaag een gat in de deur maken om binnen te komen. Buren hadden last van rook in hun huis.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
18.20

Twee bestuurders gewond na ongeluk

Op de N285 bij Langeweg is een ongeluk gebeurd tussen twee automobilisten. Beide bestuurders zijn gewond geraakt en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Drie ambulances en een traumahelikopter waren aanwezig. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
17.01

Veel politie op de been in Eindhoven

In het centrum van Eindhoven is de politie massaal aanwezig, naar aanleiding van de wedstrijd PSV-Arsenal later op de avond. Na een opstootje op de Jan van Lieshoutstaat werd extra politie ingezet. In de stad is veel politie en ME op de been om eventuele escalaties te voorkomen. Het is niet bekend hoeveel mensen zijn aangehouden.

Foto: SQ Vision/Arno van der Linden
Foto: SQ Vision/Arno van der Linden
Foto: SQ Vision/Arno van der Linden
Foto: SQ Vision/Arno van der Linden
16.32

Ongeluk in Prinsenbeek

Op de kruising van de Groenstraat met de Middenweg in Prinsenbeek zijn een scooterrijder en een automobilist tegen elkaar gebotst. Twee personen die op de scooter zaten, zijn gewond geraakt. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
15.42

Auto in brand op A2

Op de A2 bij Vught is een auto in brand gevlogen. Dat gebeurde in de richting van Eindhoven naar Den Bosch. De bestuurster van de auto kon volgens een 112-correspondent haar auto net op tijd langs de kant zetten toen er plotseling vlammen uit de auto kwamen. De brandweer wist de brand snel te blussen. De auto wordt afgevoerd.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
15.34

Gewonde na ongeluk in Eindhoven

Een auto die wilde invoegen op de Onze Lieve Vrouwenstraat in Eindhoven, botste tegen de zijkant van een vrachtwagen. De auto raakte van de weg, knalde tegen een boom en kwam in de berm tot stilstand. In de auto zouden twee jonge mannen hebben gezeten. Een van hen is door de brandweer bevrijd en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere man hoefde na controle in de ambulance niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.36

Man vermist in Waalwijk weer terecht

De politie was in de omgeving van de Burgemeester de Goeylaan in Waalwijk op zoek naar een vermiste man van 56. Ruim een uur later liet de politie weten dat hij weer terecht was.

12.14

Bredanaar (54) aangehouden voor straatroof

Een 54-jarige man uit Breda is aangehouden, omdat hij betrokken zou zijn bij de overval van een 62-jarige vrouw. Zij liep op zaterdagochtend 22 oktober door het Valkenbergpark, toen er twee mannen op een scooter voorbijreden. Een van hen trok de tas van haar schouder. Een van de mannen werd herkend op camerabeelden. Hij werd even later aangehouden op het Oranje Nassauplein en zit nog altijd vast. De andere man is nog niet gevonden.

12.10

Wapens gevonden in huis Roosendaal

De politie heeft woensdagavond in een huis aan de Telefoonstraat in Roosendaal vier vuurwapens gevonden. Het huis werd doorzocht na een melding over mogelijke wapens. Rond half negen viel een arrestatieteam de woning binnen. Ze vonden een dubbelloops hagelgeweer, twee kogelgeweren en een handvuurwapen. De bewoners, een man en een vrouw, zijn aangehouden.

Twee van de gevonden geweren (foto: politie Roosendaal).
Twee van de gevonden geweren (foto: politie Roosendaal).
09.22

Rijstrook A58 dicht na ongeluk

Na een ongeluk is de rechterrijstrook van de A58 richting Eindhoven dicht bij Oirschot. De vertraging loopt op naar ongeveer een half uur. Rond half tien zou de weg weer vrij moeten zijn, laat Rijkswaterstaat weten. Omrijden kan via Den Bosch over de A65 en de A2.

Wachten op privacy instellingen...
08.50

Kapotte trein tussen Den Bosch en Oss

Tussen Den Bosch en Oss stond een kapotte trein. Dat zorgde een tijdje voor een verstoorde dienstregeling. Binnen een half uur waren de problemen weer verholpen.

08.02

Auto eindigt in de sloot

Een auto is in een sloot langs de Westelaarsestraat in Wouwse Plantage beland. De automobilist raakte in een bocht van de weg, botste tegen een betonblok en kwam vervolgens aan de andere kant van de weg in de sloot terecht.

De bestuurder is even later door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er was geen andere auto bij het ongeluk betrokken. Waardoor de bestuurder van de weg raakte, is nog niet duidelijk. De auto raakte zwaar beschadigd en is afgevoerd.

Foto: Christian Traets
Foto: Christian Traets
06.56

Tweede keer boete voor rijden zonder geldig APK

Wachten op privacy instellingen...
04.45

Gestolen spullen gevonden in steeg in Valkenswaard

In een steeg in Valkenswaard heeft de politie rond kwart voor vijf allerlei spullen gevonden die heel waarschijnlijk gestolen zijn. Ze vond onder meer een laptop aan de Kardinaal de Jongstraat. De politie kreeg in eerste instantie melding van een woningoverval maar daarvan bleek geen sprake.

De politie doet onderzoek naar de gevonden spullen.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
01.45

Geparkeerde auto in brand in Best

Een auto die stond geparkeerd aan het Johan Frisopark in Best, is in de nacht van woensdag op donderdag in brand gevlogen. Op het moment dat de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen uit de auto. Het voertuig viel niet meer te redden. Nadat de vlammen gedoofd waren, heeft de brandweer de auto met extra bluswater afgekoeld.

Het is niet bekend wat de oorzaak van de brand is geweest. De politie is een onderzoek gestart en sprak onder meer met de eigenaar van de auto.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
22.58

Brand bij VDL Busmodules in Valkenswaard

Bij een pand van het bedrijf VDL Busmodules in Valkenswaard is woensdagavond brand uit gebroken. Dat gebeurde in een ruimte waar op dat moment geen personeel aanwezig was. De brand woedde in de wand van de ruimte en is inmiddels onder controle. Wat de brand veroorzaakt heeft, is niet bekend.

De brandweer sprak van een zogeheten middelbrand en kwam onder meer met een hoogwerker ter plaatse om de brand te blussen. Bij het bedrijf worden luxe touringcars, dubbeldekkers en VIP-bussen gebouwd.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!