Video

'Kassamonster' slaat zeker achttien keer toe in Tilburg-West

31 oktober 2022 om 17:39 • Aangepast 8 november 2022 om 15:30
nl
Een serie-inbreker is van juni tot en met medio vorige maand actief geweest in horecazaken en een supermarkt in Tilburg-West. De man was snel tevreden: hij had het enkel gemunt op de kassa. In deze periode hebben gedupeerden liefst achttienmaal aangifte gedaan. Groot zal de totale buit niet zijn, want in een kassalade ligt vaak maar weinig wisselgeld, zo meldt een woordvoerder van de politie maandagavond in Bureau Brabant.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In het opsporingsprogramma van justitie, politie en Omroep Brabant zijn beelden te zien van de dader. Steeds gaat het om dezelfde man en in vrijwel alle gevallen gaat hij op een identieke manier te werk.

Het is altijd nacht wanneer het ‘kassamonster’ tevoorschijn komt. In de meeste gevallen is hij licht gekleed en draagt hij een trui met capuchon, een enkele maal een hoedje.

Uit een wand getrokken
Eerst slaat hij een raam kapot of een gat in een deur. Vervolgens kruipt hij door het gat en gaat hij in een mum van tijd op zijn prooi af: de kassa. De ene keer weet hij het apparaat snel los te wrikken, in een andere zaak kost het hem wat meer moeite en wordt het toestel met draden en al lomp uit een wand getrokken.

Hoe groot de totale buit is, is onduidelijk. Evenmin of het bij de achttien gevallen is gebleven die bij de politie officieel bekend zijn. In Bureau Brabant wordt daarom een oproep gedaan om altijd aangifte te doen.

Zes van de achttien gevallen worden in beeld gebracht. Het gaat om inbraken bij Schnitzel House aan de Westermarkt (twee keer), restaurants aan de Heyhoefpromenade, de Daniel Josephus Jittastraat en het Paletplein en een supermarkt aan de Jacques Oppenheimstraat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!