Liveblog

112-nieuws: controle met touringcar: 179 boetes • verreiker uitgebrand

3 november 2022 om 17:16 • Aangepast 4 november 2022 om 12:54
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

19.25

Minder treinen in Tilburg

Wachten op privacy instellingen...
17.13

Drukste avondspits van het jaar

Het is druk op de Brabantse snelwegen. Volgens Rijkswaterstaat komt de zware avondspits door een combinatie de wintertijd en flinke buien op sommige plaatsen. In het hele land zou inmiddels meer dan 1100 kilometer file staan. Onder andere op de A27 en A58 moet je rekening houden met veel vertraging.

Op de N2 richting knooppunt Batadorp is bij Eindhoven Airport de rechterrijstrook dicht door bergingswerkzaamheden.

Wachten op privacy instellingen...
16.30

Ashley (15) uit Breda vermist

De politie is op zoek naar de 15-jarige Ashley uit Breda. Het meisje werd afgelopen dinsdag voor het laatst gezien op de Maria Rabbonistraat in Teteringen. Ashley is 1,65 meter lang, heeft donker haar en zou mogelijk op de fiets zijn.

Foto: politie
Foto: politie
16.26

Controle met touringcar: 179 boetes

De Verkeerspolitie Oost-Brabant heeft donderdag met een touringcar en onopvallende volgauto's controles uitgevoerd. In totaal werden er 179 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 130 voor het vasthouden van een mobiele telefoon.

Ook werden er drie rijbewijzen ingenomen, omdat de maximumsnelheid met meer dan 50 kilometer per uur werd overschreden. Twee bestuurders werden daarnaast aangehouden na een positieve drugstest.

16.23

Man uit Someren aangehouden voor belastingfraude

Een 61-jarige man uit Someren is aangehouden op verdenking van belastingfraude en valsheid in geschrifte. De FIOD heeft donderdag zijn huis en twee bedrijfspanden in Eindhoven en Someren doorzocht. Daarbij is onder andere beslag gelegd op zijn administratie. De man zou de Belastingdienst met opzet foute informatie hebben gegeven over de inkomsten die hij met zijn bedrijf binnenhaalde. Daardoor betaalde hij te weinig belasting.

16.10

Vrachtwagen vol bieten gestrand

Wachten op privacy instellingen...
16.04

Twee mannen opgepakt voor aanslag bij Antwerpen

Twee mannen van 22 en 27 jaar zijn woensdagnacht aangehouden bij Breda. Ze zouden kort daarvoor betrokken zijn geweest bij een explosie bij een woning in Wilrijk, vlakbij Antwerpen. Daarbij vielen geen gewonden, wel was er flinke schade. Het was de tweede keer deze week dat de mensen in de straat werden opgeschrikt door een explosie.

Via bewakingsbeelden kon de auto snel worden achterhaald. Net voor Breda wisten agenten de mannen te achterhalen. Of ze ook daadwerkelijk uit Brabant komen, is nog niet bekend.

15.45

Verreiker uitgebrand in Rucphen

In het buitengebied van Rucphen is een zogeheten verreiker uitgebrand. De bestuurder ontdekte zelf de vlammen. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voor komen dat de verreiker volledig uitbrandde. De bestuurder kwam met de schrik vrij en raakte niet gewond.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
15.23

Eindhovenaar opgepakt voor wapenhandel

De Landelijke Recherche heeft maandag in Eindhoven een 58-jarige man opgepakt, die wordt verdacht van wapenhandel. De recherche kwam hem op het spoor via ontsleutelde berichtjes, die hij verstuurde via een cryptotelefoon. Daarin ging het onder meer over de verkoop van Kalasjnikovs en kogels.

Bij de doorzoeking van zijn huis werden geen wapens gevonden. Wel vonden rechercheurs sporen van cocaïne. De man zit zeker twee weken vast en wordt donderdag voorgeleid.

14.03

Veel schade na hangend gaspedaal

Een hangend gaspedaal heeft donderdagmiddag voor veel schade gezorgd aan de Joris Minnestraat in Eindhoven. Volgens de politie stond de bestuurder van de wagen stil in het parkeervak toen zijn voet achter het gaspedaal bleef hangen. Daarop stuurde hij naar rechts en kwam hij tot stilstand tegen een boom en een geparkeerde auto.

De bestuurder werd door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.21

Auto en tractor botsen

Op de kruising van de Vlashoflaan met de Zuiderkruisweg in Tilburg zijn donderdagmiddag rond twaalf uur een auto en een tractor op elkaar gebotst. De bestuurder van de auto raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De tractorbestuurder bleef ongedeerd. De weg is afgesloten voor onderzoek.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
09.51

Fietsaccu veroorzaakt brand in schuur

Aan de Nemerlaerhof in Helmond is donderdagochtend brand uitgebroken in een schuurtje. De boosdoener is een fietsaccu. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de spullen verloren gingen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
02.50

Vrouw komt om na incident tussen patiënten in Jeroen Bosch Ziekenhuis

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is een 78-jarige vrouw uit Vlijmen overleden bij een incident tussen patiënten op een verpleegafdeling. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

De politie meldde het overlijden rond half drie en sprak van een overlijden onder verdachte omstandigheden aan de Henri Dunantstraat in Den Bosch. Dat is de straat waar het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gevestigd.

LEES OOK: Vrouw komt om bij incident tussen patiënten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

De politie onderzoekt wat er is gebeurd in het JBZ (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
De politie onderzoekt wat er is gebeurd in het JBZ (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
22.19

Gestolen shirts Frenkie en Virgil weer terecht, 'verkoper' opgepakt

De gestolen gesigneerde voetbalshirts van onder meer Frenkie de Jong en Virgil van Dijk zijn weer terecht. De shirts werden de afgelopen dagen aangeboden op Marktplaats. Een zogenaamde koper deed een bod op de shirts. Op het moment van de transactie bij de Dolomietenlaan in Tilburg kwam de politie in beeld en hield de man aan. De dader is van Poolse afkomst.

LEES OOK: Gestolen shirts Frenkie en Virgil weer terecht, 'verkoper' opgepakt

Verdwenen voetbalshirts teruggevonden in Tilburg.
Verdwenen voetbalshirts teruggevonden in Tilburg.
22.15

Auto brandt uit in Roosendaal

Op de parkeerplaats van het Van Dregtplein in Roosendaal is een auto uitgebrand. De melding kwam rond 20.20 uur binnen bij de brandweer. Het vuur was snel onder controle, maar toch raakte het voertuig zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
21.00

Brand in appartementencomplex Eindhoven onder controle

In een appartement aan de Egelstraat in Eindhoven heeft woensdagavond een felle brand gewoed, rond negen uur woensdagavond was de brand onder controle. De brand is ontstaan in de keuken, al snel sloegen de vlammen uit het appartement.

De brandweer had de brand in het complex relatief snel uit, maar de rookontwikkeling zorgde ervoor dat de brandweer wat meer tijd nodig had om het complex veilig te stellen. Een deel van de flat werd dan ook ontruimd vanwege alle rook. Ruiten van het trappenhuis zijn ingeslagen zodat de rook uit het pand kon.

Er hoefde niemand naar het ziekenhuis.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!