Van Gerwen vindt zichzelf topfavoriet voor WK: ‘Mentaal sterker dan ooit’

11 december 2022 om 10:00 • Aangepast 19 december 2022 om 09:40
nl
Michael van Gerwen ziet zichzelf als topfavoriet op het WK in ‘Ally Pally’ (Alexandra Palace) in London en denkt dat hij zeker de halve finale bereikt. De Brabantse darter kende een goed seizoen en lijkt weer helemaal de oude. Het WK begint donderdag.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Elke dartliefhebber herinnert nog het niveau dat Van Gerwen aantikte tussen 2015 en 2017. Niemand op de wereld was beter dan de darter uit Vlijmen. Daarna kwam de klad erin met wat tegenslagen. Tot dit jaar waarin hij ‘gewoon’ weer vier grote toernooien won.

“Mentaal ben ik sterker dan vijf jaar geleden”, vertelt de nummer drie van de wereld. “Ik voel me goed en heb de afgelopen maanden heel goed staan spelen. Dat wil ik ook laten zien op het WK.”

Als topfavoriet reist 'Mighty Mike' af naar Londen. “Dat hoort erbij, het betekent dat ik goed gepresteerd heb.”

"Er is op dit moment een brede top in het darten."

Na een moeilijke periode is de Vlijmenaar terug op zijn oude niveau. Hij is in de afgelopen jaren niet gaan twijfelen aan zichzelf maar de tegenslagen werd hij wel beu. Vorig jaar moest hij het WK verlaten vanwege corona en ook het spelen in lege zalen stoorde Van Gerwen. Tel daarbij op dat hij geopereerd is aan een carpaletunnelsyndroom ( een knelling in de pols) en de oorzaken voor de mindere prestaties zijn gevonden. Maar nu is hij klaar om opnieuw te vlammen op het WK.

Natuurlijk is er veel concurrentie voor de Brabantse darter. Wanneer hem gevraagd wordt wie zijn grootste concurrenten zijn noemt hij naast de gebruikelijke namen ook twee verrassingen. “Onderschat Michael Smith niet. En ook Nathan Aspinall staat de laatste weken goed te gooien", schat hij zijn tegenstanders op waarde. "Ik moet altijd scherp zijn. Er is op dit moment een brede top in het darten. Dan moet je er iedere wedstrijd staan.”

"Winst is het enige dat telt"

“Wil je het WK winnen moet je ook iedereen kunnen verslaan”, voegt Van Gerwen er aan toe. En dat is ook zijn enige doel. De Brabander reist niet af naar Londen voor een halve finale. “Dan ben ik niet tevreden. Het WK is het grootste toernooi van het jaar. Winst is het enige dat telt. Anders ben ik niet blij.”

Alle seinen staan op groen om zijn vierde wereldtitel te pakken. Maar vanzelfsprekend is het nooit. Voor Van Gerwen is het een kwestie van zichzelf blijven. “Ik doe gewoon mijn ding, dan doe ik al gek genoeg.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!