Max van der Pas bokst laatste wedstrijd: 'Mooier kan ik het niet wensen'

11 december 2022 om 18:00 • Aangepast 19 december 2022 om 10:11
nl
Op zijn 29e kondigt Max van der Pas zijn pensioen aan in het boksen. Voor het oog van zo'n 600 man bokste hij zijn laatste wedstrijd en wist die nog te winnen ook. "Het was een fantastisch afscheid, mooier kon ik het niet wensen," vertelde de Elsendorper in het programma De Zuidtribune.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

Voor Van der Pas was dit zijn 244e wedstrijd en ondanks zijn nog jonge leeftijd is het volgens hem zeker niet te vroeg om te stoppen.

"Ik bokste op mijn 19e mijn eerste EK wedstrijd bij de senioren", legt hij uit. "Al een hele tijd draai ik dus mee met de wereldtop." Na zo lange carrière moet je volgens de Elsendorper weten wanneer het tijd is om te stoppen. "Toen de Olympische Spelen werden uitgesteld, en dus ook mijn kwalificatietoernooi, wist ik dat het tijd werd om te stoppen."

"Al die klappen op je hoofd zijn ook niet gezond."

De bokser die ook voor het Nederlands team uitkwam blijft het een mooie sport vinden. Maar na zoveel wedstrijden moet hij ook aan zijn gezondheid denken. "Al die klappen op je hoofd zijn ook niet gezond", zegt hij met een lach.

Zijn laatste wedstrijd was zeker geen vooraf afgesproken kunstje. "Nee, ik heb altijd gezegd dat als ik een laatste wedstrijd boks, dat het dan ook een echte wedstrijd moet zijn."

De laatste wedstrijd van Van der Pas was tegen de Ierse bokser Christopher O'Reilly. De twee kennen elkaar al langer en zijn ook goed bevriend. "Na de wedstrijd hebben we ook gewoon een colaatje gedronken en bijgekletst. Ik heb met hem afgesproken dat ik nog naar Ierland zou komen om met hem te sparren. Dat is echt het laatste wat ik doe."

"Ik ben blij dat ik niet meer steeds het gewicht moet halen."

Nu wil de Elsendorper zich gaan focussen op het lesgeven. "Ik heb bij mijn ouders thuis een boksschool waar kinderen van jongs af aan al lessen kunnen volgen."

Verder zal Van der Pas ook zeker nog actief blijven in de bokswereld. "Elke twee jaar organiseer ik een bokstoernooi. Daar zal ik ook zeker nog druk mee zijn." Nu is hij druk bezig met de trainersopleiding te volgen, maar zelf nog de ring in stappen voor een wedstrijd? Daar moet de bokser niet aan denken.

Een ding wat Van der Pas zeker niet gaat missen is het afvallen. "Ik bokste natuurlijk in de klasse tot 75 kilogram, legt hij uit. "Ik ben blij dat ik nu niet meer steeds het gewicht moet halen." Dat vond de bokser wel altijd pittig tijdens zijn carrière. Nu kan hij lekker gaan genieten thuis samen met vrouw en kind. "Dat is toch wel heerlijk, gewoon lekker thuis zijn in Brabant."

LEES OOK: Bokser wordt getest op coronavirus voordat hij zich voor de Olympische Spelen mag plaatsen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!