Petitie moet toch voor vangrail zorgen op plek waar Sanne en Hebe omkwamen
Vorige week stemde de Tweede Kamer nog tegen een motie van BNVL om een vangrail te plaatsen. Op advies van minister Harbers van Infrastructuur stemden de coalitiepartijen tegen een extra stuk vangrail op knooppunt Empel.
Volgens Lisa van Ginneken van D66 werd deze motie door de minister afgeraden omdat het geld kost, zonder dat er dekking voor is. “En wij hebben de minister in dat oordeel gevolgd", aldus Van Ginneken vorige week.
Belang van Nederland (BVNL) vindt het onbegrijpelijk dat een nipte meerderheid van de Tweede Kamer de motie heeft verworpen.
Des te vreemder
BVNL-Statenlid in Brabant, Eric de Bie, vindt het des te vreemder, omdat minister Harbers eerder heeft gezegd dat een vangrail er wel zou komen als de weg nu aangelegd zou worden.
“Het niet plaatsen van een vangrail is vragen om nieuwe slachtoffers en dat is onacceptabel”, aldus De Bie, die hoopt dat een massaal ondertekende petitie er alsnog toe zal leiden dat er een vangrail komt. “Het voorkomen van ongelukken zou toch een topprioriteit moeten zijn.”
Op de verbindingsweg op knooppunt Empel staat rechts wel een vangrail, maar links niet. Volgens Rijkswaterstaat en de verantwoordelijke minister komt de verbindingsboog in een jaarlijkse uitgevoerde analyse niet naar voren als een heel gevaarlijke locatie.
LEES OOK:
Nu zou er wel een vangrail komen op rampplek waar Hebe en Sanne stierven
Al eerder auto's te water op dezelfde plek als fatale crash Sanne en Hebe