Helmond Sport wint in winterse kou nipt van FC Den Bosch

16 december 2022 om 22:06 • Aangepast 19 december 2022 om 08:22
nl
TOP Oss, Willem II en Helmond Sport wisten vrijdagavond alle drie minstens een punt te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. Helmond Sport deed dat ten koste van FC Den Bosch. Het werd uiteindelijk 1-0 in Helmond via een goal van Arno van Keilegom. Enkele andere wedstrijden gingen vrijdag niet door vanwege het barre weer.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

In Den Haag nam TOP Oss het op tegen ADO, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. In Breda kwam NAC ook niet tot scoren., De thuisploeg verloor met 1-0 van Almere City FC.

Saillant detail: keeperstrainer Gabor Babos zat vrijdag als wisselspeler op de bank bij NAC. De huidige keeper, Roy Kortsmit, was namelijk ziek. Uiteindelijk hoefde Babos niet in te vallen. Pepijn van de Merbel verving Kortsmit en maakte daarmee zijn debuut. Als Babos was ingevallen, was hij de oudste betaald voetballer ooit geweest in Nederland.

Enkele wedstrijden afgelast
Willem II deed in tegenstelling tot rivaal NAC vrijdag goede zaken. Bij De Graafschap won de Tilburgse ploeg met 3-0. Elton Kabangu en Max Svensson scoorden voor Willem II. Verdediger Rico Hillen van De Graafschap scoorde in zijn eigen doel. FC Eindhoven legde het thuis met 0-2 af tegen VVV Venlo.

De Jong-teams van Ajax en PSV speelden donderdag al gelijk in het Philips Stadion in Eindhoven (2-2). Voor Jong PSV scoorden Mathijs Tielemans en Mylian Jimenez.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!